X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Voščilnica Manuela Pellegrinija

“Med tem odmorom, bi rad zaželel vsem navijačem Real Madrid srečno 2010,” je za španski športni častnik AS povedal trener Madridist, Manuel Pellegrini.

Prvih pet mesecev
“Nisem presenečen, ker sem vedno vedel, kaj lahko ta ekipa ponudi. Ima talent in predanost. Druga polovica sezone bo še zelo razburljiva. ”

Igra ekipe
“Najprej moraš oceniti igralce, ki jih imaš ter se nato njim prilagajati. Villarreal sem treniral pet let in slog ekipe je bil v večini samo igranje na prvi dotik, kroženje žoge in razigravanje. V tej ekipi Madrid pa je veliko več direktnih igralcev. Prav tako vztrajam, da Bernabeu občuduje igro ekipe, ki hitro doseže kazenski prostor gostujoče ekipe. Rad ima stalen pritisk v kazenskem prostoru in ne, da moramo biti toliko potrpežljivi, da si ustvarimo prostor. ”

Določena prva postava
“Imeli smo po osem tekem na meseca, ko se je začela sezona in tako ni bilo časa za delo med tednom. Zaradi tega nisem mogel določiti konstantne prve postave, ampak sem moral rotirati igralce. Pri tem sem poskušal veliko taktik, da bi našli tisto pravo kombinacijo in prilagoditve na njo. Madrid igra na način, ki mi je všeč. Vseskozi iščemo nasprotnikov gol, branimo se z manj igralci, v napad prehajamo kolikor hitro lahko in se trudimo igrati lep nogomet. ”

Napad
“Na začetku sezone smo igrali s štirimi napadalci in čeprav so me kritizirali, sem zadovoljna s tem, kako smo igrali. Zmagali smo sedem zaporednih tekem in dosegel 24 zadetkov. Nasprotnik je želel držati žogo čim dlje od nas, vendar je bilo to nemogoče, zaradi načina naše igre. Sedaj imamo stil igre z nekaj spremembami, vendar ni glavno to, da igrajo velika imena skupaj. ”

Od 4-2-2-2 do 4-3-1-2
“Poskušali smo igrati z dvema odprtima kriloma in več centralnimi veznimi igralci. Imamo Van der Vaart kot napadalnega vezista, Marcela na levem krilu in Lassa, ki se pridruži Xabiju na sredini. Toda, ko to primerjamo s postavitvijo iz septembra, vidimo da imajo igralci enake svobodo gibanja in krila zasedamo na enak način. Edina razlika pri vsem je, da smo zamenjali napadalca z vezistom, ki napada in se brani. Isto shemo igre sem uporabljal že pri Villarrealu s Senno, Josicom, Tacchinardijem, Sorinom, Riquelmeom in nato Cazorlo. ”

Prilagoditev
“Nihče ne sme pozabiti, da smo mlada ekipa. Ramos je 23, Pepe 24, Albiol 23, Marcelo 21, Benzema 22, Higuain 22 in Lass je 24-let star. “Veterani” med njimi so tako Van der Vaart, Xabi Alonso in Casillas, ki je star 28. “

Cristiano Ronaldo
“Je odličen igralec. Vedno ustvarja razliko. Barcelona ima Messija in tukaj je to Cristiano. Je izjemen nogometaš, prav tako pa je velika osebnost. Ni bilo tekme, ko ni igral, da ga ne bi pogrešali. Čeprav mu sedaj nočem ničesar vzeti, vendar je Real Madrid lahko zmagal tudi brez njega. Na Mestalli smo tako zmagali brez njega in brez Kakaja. ”

Boj dveh ekipa do konca sezone
“Sam ne morem izključiti še nobene druge ekipe. Zadovoljna sem z načinom naše igre. Pričakoval sem, da bomo imeli 34 točk do sedaj, vendar pa jih imamo 37. To je neverjetna številka. Sicer pa bi lahko prvi del sezone končali s 45-imi točkami, kar je res neverjetno. Kljub temu sam ne morem še izločiti Seville in Valencije. “