X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Rubén de la Red

Vezist Real Madrida Rubén de la Red je v intervjuju za Goal.com razkril svoje načrte glede vrnitev po resnem bolezenskem stanju, ob enem pa je tudi povedal, da Real lahko tekmuje v tekmi z Barcelono.

De la Red je odsoten od igrišč vse od nesrečnega 30. oktobra 2008, ko se je na tekmi Copa del Rey proti Real Unionu zgrudil med samo tekmo. Vse od takrat ni mogel igrati, saj mu je to preprečevalo zdravstveno stanje. Vendar pa se zdi, da je luč na koncu tunela tudi za njega in De la Red upa, da se bo v bližnji prihodnosti lahko vrnil na nogometna igrišča.

Rubén, lepo presenečenje vas je spet videti. Kakšni so vaši občutki ob vrnitvi na Bernabeu?
To je bila dobra noč za mene. Ponovno sem stopil na igrišče in si tako priklical nazaj lepe spomine. In videti vse igralce … se spomniš zgodb, katerim si se že velikokrat smejal in so se zgodile na takšnih tekmah, ker so to prav zabavne nogometne tekme.

Kot ste lahko videli, vas pogrešajo igralci, navijači, ljudje …
Ja, tudi sam zelo pogrešam tekme. Ko sem prišel na igrišče, sem videl ljudi, ki so me podpirali in to me res veseli.

Ali je kaj novih novic o vašem stanju? Ali kdo ve, če se boste lahko vrnili in še kdaj igrali profesionalen nogomet?
Trenutno še vedno opravljam zdravniške teste, da vidim, če bomo lahko dosegli ta sklep. Sicer nimam še določenega nobenega datuma ali kaj podobnega, vendar sam še vedno sanjam o tem, da bom enkrat spet igral, ne le prijateljskih tekme, ampak “pravih”.

Povejte nam nekaj o vaši ekipi, Real Madridu. Zdi se, da stopnjujejo formo in tako dajejo občutek, da bo leto 2010 odlično leto.
Ja, ekipa je igrala boljši nogomet iz tekme v tekmo. Vseeno pa mislim, da še nismo v odličnem položaju samo zato, ker smo odigrali eno dobro tekmo. Mislim, da so vsi igralci odlični in da ekipa počne zelo dobro. Počasi, a zanesljivo, smo pokazali svojo moč in upajmo, da bo ob konca sezone v Madridu vse tako kot mora biti.

Ali lahko Real Madrid zaustavi Barcelono, ki se zdi, da lahko vse zmaga?
Da, seveda, Real lahko zaustavi Barco. Če je ne more Real Madrid, potem zagotovo obstaja še ena ekipa, ki jo lahko. Mislim, da ima Barcelona dobro ekipo in delajo odlične stvari, vendar se bo Real z lastnostmi, ki jih imamo na razpolago, boril da bo Blaugrani res težko.

Kakšne so vaše želje za leto 2010, tako na osebni ravni, kot  za španski nogomet na splošno?
Upam, da bo španski nogomet še vedno ostal na tej visoki ravni. Španska liga je bila opisana kot najboljšega na svetu in to je res dobro za državo. Kar zadeva mene, pa si resnično želim, da bi že rešila moja situacija.