X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Jarić – rojen zmagovalec

Marko Jarić je vsestranski organizator igre, branilec, ki lahko odlično zadeva z razdalje, prav tako pa lahko igra tudi na krilu. Ettore Messina je treniral Srba že dve leti v Italiji, kjer sta osvojila tudi Evroligo.

Vsestranskost
Jarić lahko igrajo na treh različnih položajih, ne da bi se pri tem zmanjšala njegova učinkovitost. Njegove spretnosti z žogo in vizija igre mu omogoča, da opravlja dolžnosti organizatorja (položaj “enke”), njegovi natančni meti od daleč ga naredijo smrtonosnega strelca (položaj “dvojke”), njegova višina in moč pa mu omogočata, da igra tudi kot krilo.

Izkušnje
Njegovi nekdanji soigralci pravijo, da Jarić sovraži poraze in bo storila prav vse kar je potrebno, da vodi svojo ekipo do zmage. Ima bogate izkušnje iz NBA, ki lahko pomagajo pri vrnitvi Real Madrida na evropski prestol. Po sedmih letih, ko se je Srb odločil za pot preko luže, se tako vrača v Evropo še bolj popoln in vsestranski igralec.

Messina & Jarić
Ettore Messina je trener Marka Jarića v Kinder Bologniji med letoma 2000 in 2002. Skupaj sta osvojila Evroligo proti Caja Laboral. Tudi v naslednjem letu sta se skupaj uvrstila v finale Evrolige, kjer pa sta izgubila proti Panathinaikosu.

Serbska reprezentanca
Jarić je osvojil dve zlati medalji s srbsko (jugoslovansko) reprezentanco. Prvo v letu 2001, ko so Srbi postali evropski prvaki, drugo pa leto kasneje ko so še postali svetovni prvaki.