X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Christoph Metzelder

Christoph Metzelder je na tiskovni konferenci obljubil trdo delo in žrtvovanje v preostalem delu sezone.

Kako se počutite?
Počutim se dobro. Nekaj dni sem že povsem zdrav in mislim, da sem sposoben zaigrati na kateri od prihodnjih tekem.

Kako ste vi sprejemali vse špekulacije glede centralnih branilcev, ki so jih povezali z Real Madridom?
To je profesionalen šport in del tega so tudi vedno poškodbe, zato je logično, da Real Madrid misli o okrepitvah po poškodbi Pepeja. Vendar to ni vplivalo na mene. Sam bom še naprej delal profesionalno, kot do sedaj, bom trdo delal in se žrtvoval do samega konca. Vse drugo so klubske zadeve.

Igralci Barcelone so imeli več časa za odmor. Ali menite, da je to stvar arogance?
Ne želim razpravljati o Barceloni. Vrnili smo se, da bi začeli s pripravami na našo naslednjo tekmo. Barcelona je morda odigrala več tekem od nas in zaradi česar so imeli več čas odmora. Moramo se osredotočiti na sebe, da bomo bili pripravljeni na Osasuno.

Kako je z Gutijem?
On ima vedno nasmešek na obrazu in vzpodbuja ekipo. Ne morem komentirati njegove poškodbe, vendar mislim, da bo kmalu pripravljen za tekme.

Ali bo naslednjih peti mesecev najpomembnejših v vaši  karieri, glede na to, da se vam steka pogodba z Real Madridom, prav tako pa je praktično pred vrati svetovno prvenstvo?
To je pomemben čas. Nisem govoril z nemškim reprezentančnim trenerjem, tako da ne mislim, da računa na mene. Glede moje pogodbe, pa bomo razpravljali čez poletje.

Ali menite, da so bili nekateri igralci “označeni” po tekmi proti Alcorconu?
Mislim, da danes ni primeren čas za razpravo, ker moram braniti to ekipo do konca.

Ali ste razočarani, ker niste igrali veliko?
Tukaj sem za zdaj preživel dve leti in pol, glede na vse, kar se je zgodilo, da mislim, da ni prav, da govorim o svojem položaju v klubu. Trener opravlja odločitve in jaz moram živeti z njimi. Sem profesionalec in bom trdo delal do konca sezone. Bomo videli, če bom še igral ali ne.

Ste razmišljali o podaljšanju pogodbe ali mislite o odhodu iz kluba?
Vsak športnik je seveda optimističen, toda hkrati mora biti tudi realističen. Dvomim, da mi bodo v Realu podaljšali pogodbo.

Ste razmišljali o odhodu že v januarju?
Ne verjamem, da je to pravi čas za spremembo kluba. Prav tako ne bi noben nemški klub plačal odškodnine, če vedo, da bom čez peti mesecev prost igralec. Ne glede na vse pa sem igralec, ki vedno do konca izpolni svoje pogodbe.

Kako je s Kakajem? Ali je že okreval?
Če je preživel v fitnesu s trenerjem, potem sem prepričan, da je okreval.

Ali menite, da Real Madrid vse preuči preveč podrobno in ne odpušča za storjene napake? Po eni tekmi proti Alcorcon ste dobesedno izginili.
To je največji klub na svetu in zato je težko igrati tukaj. Igralci potrebujejo veliko podpore, vendar sem to vedel že preden sem prišel in to ni dosti vplivalo name.