X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Manuel Pellegrini

Pellegrini

Manuel Pellegrini je danes, dan pred tekmo proti Osasuni v Pamploni, opravil svojo prvo tiskovno konferenco v letu 2010.

Leto 2009 ste končali z dobro predstavo in odličnim rezultatom. Bo ekipa kaj pridobila od tega premora?
Teden premora ne vpliva na telesno pripravljenost. Psihološko gledano, pa želimo ohraniti isti ekipni duhu, ki smo ga pokazali proti Zaragozi in v zadnjem mesecu. To želimo pokazati tudi proti težjim nasprotnikom, kot je to Osasuna.

Kako se počuti Kaka?
Na srečo se počuti dobro. Ta teden je normalno treniral, vendar še ni povsem pripravljen za igranje. Si pa je opomogel od poškodbe.

Ali so se rotacije, ki ste jih uporabili na začetku sezone, sedaj zaključile?
V septembru, oktobru in decembru smo odigrali osem tekem, zato jih je bilo nemogoče odigrati s standardno postavo. Rotacije so bile potrebne. Po izpadu iz Copa del Rey pa smo lahko manj rotirali. Ekipo moramo pripraviti na marec in april, ki bosta odločilna meseca v prvenstvu. V ekipi je veliko igralcev, ki so v odlični formi, četudi ne igrajo veliko trenutno.

Ali vas skrbijo vse te poškodbe?
Postopoma smo imeli manj poškodb. Kaka je že okreval, prav tako pa upam, da se bosta Guti in Van Nistelrooy že v sredo pridružila ekipi. Vedeli pa smo, da v tem času ne bo na voljo Diarra. Pepe je tako trenutno naš edini resno poškodovan igralec, za katerega smo tako vedeli, da ne bo na voljo za to tekmo.

Ali vas kaj še posebej skrbi glede Osasune?
Njihov stadion je težko mesto za igranje. Mislim, da jih bo težko premagati, Barcelona to ni uspelo. Moramo izložba moštveni duhu, ki smo ga pokazali v decembru. Sam sem ga videl v igralcih čez teden in upamo, da ne bomo imeli zapletov med tekmo.

Van der Vaart je postal standardni igralec odkar se je poškodoval Kaka in je tako pomagal k izboljšanju igre ekipe. Kaj mislite o tem?
Se ne strinjam s tem. Menim, da smo igrali dobro tudi na začetku sezone s Kakajem v ekipi, prav tako pa je Van der Vaart že igral preden se je Kaka poškodoval. Kaj je pomembneje je, da imamo čim več igralcev kot je mogoče, ki so v dobri formi. Bomo pa preživeli poškodbe, kazni in odsotnosti. Tako Kaka, kot Van der Vaart sta zelo pomembna. Kaka je ključni igralec v tej ekipi.

Zdi se, da do sedaj še ni igral po svojih najboljših močeh. Kaj mislite vi?
Vsakdo ima svojo lastno presojo in tako jo imam tudi jaz. Vem, kaj je storil za nas do sedaj in vem kaj bo naredil za nas še v prihodnosti.