X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Osasuna 0-0 Real Madrid

Ronaldo

Real Madrid je pred tekmo na stadionu Reyno de Navarra proti Osasuni imel priložnost, da zasede prvo mesto na lestvici La Lige. Kljub temu, da so beli prevladovali na igrišču, je bila ta premoč na koncu le jalova, saj se je tekma v vroči Pamploni končala z remijem 0-0.

Prva postava, ki jo je na igrišče poslal Manuel Pellegrini, je bila skoraj enaka kot na tekmi proti Zaragozi, edina razlika je bila ta, da je namesto odsotnega Mahmadou Diarre začel Xabi Alonso. Van der Vaart (4′) in Higuain (5′) sta imela prvi priložnosti na tekmi, medtem ko sta imela na drugi strani priložnosti Aranda in Camuñas v 18-i minuti.

Kljub premoči Real Madrida, pa si nobena ekipa ni ustvarila lepše priložnosti, dokler ni Flaño zgrešil z glavo (31′). Beli so se odzvali s spektakularno igro Arbeole, ki je v slogu Ronalda preigral kar nekaj obrambnih igralcev. Po preigravanju je podal Van der Vaartu, ki pa je streljal naravnost v vratarja Ricarda. Naslednjo priložnost so imeli domači, potem ko je Nekounam streljal z glavo, vendar se je v golu s spektakularno obrambo izkazal Casillas. Odbita žoge je prišla do Arande, vendar je Garay pravočasno razčistil.

V drugem polčasu so bile Madridiste veliko bolj odločne, kot v prvem polčasu. Z več ukradenimi žogami na sredini igrišča, so prihajale v kazenski prostor Osasune veliko bolj pogosto. Cristiano Ronaldo je preigral dva branilca in nato sprožil močan strel, vendar ga je Ricardo obranil (47′). Nekaj minut kasneje je Ronaldo še enkrat poskušal s strelom, vendar je njegov strel zletel mimo gola domače ekipe.

V drugem polčasu je prevlada kraljevega kluba nenehno rasla, vendar nikakor ni bilo pravega zaključka. Tako je med drugim Ronaldo iz prostega strela v 57. minuti žogo poslal visoko čez gol. Najlepšo priložnost na tekmi je zagotovo imel Higuain, potem ko je že kazalo, da bo Flaño razčistil v obrambi, vendar mu je spodrsnilo in “Pipita” je dobil svojo veliko priložnost. Argentinec je lepo prešel pred vratarja ter nato tudi odlično streljal, vendar se je v golu fenomenalno izkazal Ricardo, ki je še z zadnjimi močmi žogo poslal nad prečko (64′). Pellegrini se je odločil še za napadalnejšo igro ter tako v igro namesto Van der Vaarta in Higuaina poslal Benzemaja in Raula, na drugi strani pa sta pri Osasuni v igro prišla Masoud in Ruper.

Domači se do konca tekme niso vdali, vendar pa so bili le redko nevarni za Casillasov gol. Najlepšo priložnost so imeli potem, ko je z glavo streljal Flaño, Casillas pa ni uspelo zadržati žoge, vendar je na koncu razčistil Marcelo (61′). Pred koncem tekme je imel Cristiano še eno priložnost s prostega strela, vendar je domača mreža ostala nedotaknjena in ostalo je pri rezultatu 0-0 in delitvi točk.

Stadiona: Reyno de Navarra (Pamplona)
Sodnik: Mateu Lahoz
Osasuna 0-0 Real Madrid


Postava Osasuna - Real Madrid