X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Pellegrini

Manuel Pellegrini je danes po jutranjem treningu spregovoril z mediji.

Ali je Kaka pripravljen, da začne v prvi postavi?
Prejšnji teden ga nismo uporabili, ker še ni bil pripravljen za igro. Ta teden je normalno treniral z ekipo, zato je bil tudi vpoklican.

Ali je zdravniška ekipa omejila čas igranja za Kakaja, kot je to storili v primeru Cristiana Ronalda?
Njuni poškodbi sta bili popolnoma drugačni, vendar je očitno, da Kaka še ni sposoben odigrati celotne tekme.

Kako se počuti Garay?
Imel je manjše telesne težave in ni treniral z ekipo dva dni. Upam, da bo sposoben igrati.

Lahko Kaka in Van der Vaart igrata skupaj?
Upam, da je mojih 23 igralcev v optimalni formi. Nogometaši lahko igrajo drug z drugim in ekipi mora biti vedno zelo motivirana, če je v popolni postavi. Vesel sem, da sta tako Van der Vaart kot Kaka pripravljeni za tekmo.

Ali bo nastopil tudi Guti?
Je na listi vpoklicanih igralcev. Guti se je opomogel od poškodbe in je pripravljen na postopen povratek. Je pomemben igralec s tehničnimi kakovostmi, zaradi katerih izstopa. Vrata na vsako listo vpoklicanih igralcev so mu odprta.

Ali so Kaka, Cristiano, Benzema in Higuain združljivi med seboj v prvi postavi?
Temu seznamu lahko dodate še Raula in Van Nistelrooya. Smo preizkusili že veliko možnosti, da bi našli najboljše možnosti v napadu. Vsi ti igralci imajo podobne lastnosti in mislim, da ti štirje igralci, ki ste jih omenili, lahko igrajo skupaj ob istem času. Prej smo dosegli veliko zadetkov, kljub temu pa kritikom ni bilo všeč, kako smo igrali.

Bi raje videli, da bi Barceloni ostala v kraljevem pokalu?
Raje bi jutri porazil Mallorco. Na žalost, smo že izpadli iz kraljevega pokala. Od nas je odvisno ali bomo dohiteli Barcelono. Bolj nas skrbi glede nas, kot pa kaj počnejo drugi.

Kako bi opredelili Garaya in Albiola?
Garay je bil vedno zame že prej igralec, ki lahko igra v začetni postavi, preden se je  Pepe poškodoval. Igra na zelo visoki ravni in zato sem zelo vesel, da imam oba v obrambi. Nedavno je okreval tudi Metzelder, tako da me ne skrbi mesto centralnega branilca.

Bo Mallorca zapleten nasprotnika?
Statistični podatki iz prejšnjih let so le na ravni anekdot. Tekma bo težko, vendar moramo igrati, kot smo na naših zadnjih nekaj tekmah.

Ali se vam zdi Barcelona premagljiva?
Nemogoče je biti konstanten skozi celo leto. Ne verjamem, da bodo ti negativni rezultati imeli negativen učinek na njih, vendar se moramo osredotočiti na samo sebe.

Kaj si mislite glede tega, kar se je zgodilo reprezentanci Toga?
To kar se je zgodilo je obžalovanja vredno, saj so ljudi bodisi je umrli ali pa so bili ranjeni. Upam, da so bili sprejeti ukrepi, da bi se izognili temu, da bi se to še kdaj ponovilo.