X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-0 Mallorca

Real Madrid je dosegel dva gola proti Mallorci, vendar je imeli vsaj še deset lepih priložnosti za dosego še kakšnega gola. Higuain je dosegel prvi gol na tekmi s pravim evrogolom iz roba kazenskega prostora, v drugem polčasu pa je gol dosegel še Granero. Sicer pa je bila to še tretja zaporedna tekma, kjer beli niso prejeli zadetka, prav tako pa niso oddali niti ene točke na Bernabeu v letošnji La Ligi.

V prvi postavi sta bila nova obraza Kaka in Gago, ki sta ne nek način nadomestila odsotnost Lassa in Ramosa. Takoj, ko se je tekma začela je Cristiano Ronaldo prešprintal 50 metrov za žogo, da je izvedel pritisk na Mallorco in jim pokazal, kako motiviran je on in njegova ekipa.

Madridiste so bili odlične v napadu, saj so se dobro odkrivale in postavljale, da so prihajale do strelov, kljub zelo gosti obrambi Mallorce, prav tako pa so Realovi igralci nadzorovali potek igre na svoji polovici igrišča. Do prve spremembe rezultat je bilo potrebno čakati samo osem minut. Kaka je z lepo podajo našel na desnem krilu Higuaina, ki je nato preigral dva gostujoča branilca in z roba kazenskega prostora z levo nogo sprožil fenomenalen strel, ki je bil preveč natančen za gostujočega vratarja in beli balet je v snežnem metežu vodil z 1 proti 0.

Real Madrid je imel v prvem polčasu še vsaj šest lepših priložnosti za zadetek, ki so bile omembe vredne. Prva je bila neuspešna akcija Kakaja eden na enega (22′), ki je pred tem lepo kombiniral z Ronaldom. Nekaj minut kasneje, je Cristiano mojstrsko nadzoroval žogo in streljal, vendar je njegov strel le za las zgrešil cilj (38′).

Takoj na začetku drugega polčasa je Granero (ki je prišel v igro v 20-i minuti namesto poškodovanega Van der Vaarta) dosegel še drugi zadetek belega baleta, potem ko je z volejem zadel iz neposredne bližine po odličnem predložku Higuaina.

Kljub temu pa beli niso bili zadovoljni z rezultatom in so na vsak način želeli doseči še kakšen zadetek, čeprav je tekma potekala v pravem snežnem metežu in mrazu, sneg pa se je celo nato začel prijemati na igrišče. Ronaldo je najprej zgrešil od daleč (53′), nato pa še iz bližine (87′), prav tako pa nista svojih priložnosti izkoristila niti Higuain (63′) in Kaka (54′). Priložnost za drugi zadetek na tekmi je imel tudi Granero, potem ko je sprožil močan strel iz roba kazenskega prostora, vendar je gostujoči fenomenalno obranil njegov strel (59′).

Po dolgem času je ponovno na igrišče stopil tudi Guti, zaradi česar je prejel stoječe ovacije navijačev na Bernabeu, potem ko je zamenjal rahlo poškodovanega Xabi Alonso (83′) ter takoj pokazal nekaj svojih izredno kakovostnih podaj, ki jih zna le on. Real Madrid ni nikoli prepustil vajeti igre Mallorci, tako da je na koncu zasluženo zmagal in tako ostaja še neporažen na domačem igrišču v letošnjem španskem prvenstvu.

Stadiona: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Fernández Borbalán
Real Madrid 2-0 Mallorca