X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Higuaín razkril načrte za leto 2010

Gonzalo Higuain je prispeli v Real Madrid v letu 2007, kot obetaven mlad napadalec z le 35-imi odigranimi ligaškimi tekmami za argentinski River Plate. Brez fanfar, temveč po zaslugi veliko trdega dela in potrpežljivosti, je igralec znan kot “El Pipita”, iz sebe naredil enega najboljših strelcev v ligi. 22-letni Los Merengues, sicer najboljši strelec Reala v sezoni 2008/09 z 22 zadetki, ima tako pravi razlog za optimizem v letu 2010, potem ko je v letošnji sezoni dosegel že 11 zadetkov v španskem prvenstvu, prav tako pa je doživel prvenec v dresu Argentine ter dosegel tudi prvi gol. Za uefa.com je spregovoril o nepozabnih zadnjih 12-ih mesecih in željah za letošnje leto.

Kateri je bil vaš najljubši športni trenutek v letu 2009?
Ni bi mogel reči, da je bila le eden, moj prvi nastop za Argentino, na primer, je bilo nekaj zelo pomembnega zame. Prav tako je prišlo to, da smo se uvrstili na svetovno prvenstvo. Bil sem navdušen, da sem končal sezono kot najboljši strelec Madrida, prav tako pa je fantastično videti sedanjo ekipo, ki napreduje korak za korakom.

Kako bi opisali sebe kot igralca in kot osebo?
Vedno odgovorim enako na to vprašanje: ostali ljudje bi morali povedati svoje mnenje o meni. Glede teh stvari pustim, da govorijo drugi o meni. Sem precej skromna oseba, vendar tudi tista, ki ne bi nikoli koga kritiziral, ne glede na okoliščine. Mislim, da sem dober profesionalec.

Ali je bila tekma prejšnje sezone proti Malagi, ko ste dosegli štiri zadetke, najboljša tekma vaše kariere do danes?
Takrat sem se počutil neizmerno srečnega. Ko se je to zgodilo, sem pomislil na mojo družino, prijatelje in vse, ki mi stojijo ob strani. Poleg tega sem bil vesel za vse, ki so prišli na Santiago Bernabéu, ker je bila to tekma, kjer smo morali večkrat loviti rezultat. Upam, da bodo vse tekme, na katerih bom igral, moje najboljši v karieri. Mislim, da najboljša šele prihaja.

Če se bo Madrid uvrstil v finale Lige prvakov na Santiago Bernabéu, katero ekipo si želite, da bi vam stala nasproti?
Odkrito, ne bi me zanimalo proti kateremu bi igrali. Edina stvar, ki me skrbi je ta, da Real Madrid doseže finale.

Ko ste v letu 2007 osvojili La Ligo, ste v izdihljajih tekme proti RCD Espanyolu dosegli zadetek, ki je prinesel pomembno zmago z rezultatom 4-3. Ste sanjali o podobnem zadetku v zadnjih sekundah za Real, da bi tako osvojil deseti naslov Lige prvakov?
Ta trenutek proti Espanyolu predstavlja enega od mojih najboljših trenutkov v mojem življenju. Seveda sem sanjal o čem podobnem maja v finalu, kar bi bilo res lepo.

Glede na vaš uspeh v La Ligi, bi bila lepa izkušnja, če bi se v finalu svetovnega prvenstva srečali proti Španiji in na koncu tudi zmagali?
Prvo kot prvo sem profesionalni in bom branil svojo državo in dres svoje države. Španija je država, ki jo zelo ljubim, vendar bi se zagotovo veselil zadetka.

Želite končati svojo kariero v Madridu? Če boste nekega dne zapustili Santiago Bernabéu, kako bi želeli, da se vas navijači spominjajo?
Bilo bi lepo, če bi lahko končal svojo kariero tukaj. Real Madrid in to mesto sta mi kot moj drugi dom. Želim si, da bi se me navijači spominjali kot igralca, ki je zelo trdo delal in je bil tudi potrpežljiv. Ko pomagaš osvojiti naslove, se te navijači ponavadi za vedno spominjajo.

Končno, kakšna so vaša pričakovanja za leto 2010?
Zmagati Ligo prvakov in La Ligo z Real Madridom. Prav tako želijo tekmovati na svetovnem prvenstvu in tudi tam zmagati. Želel bi si še zdravja, trdega dela in sreče. Prav tako želim vsem uporabnikom uefa.com srečno v novem letu in najboljše od vsega.