X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sedma ovira, San Mames

Real Madrid je do sedaj v letošnji sezoni La Lige odigral osem tekem na gostovanju. Šest od teh je bilo na šestih najtežjih stadionih v Španiji: El Madrigalu, Sanchez Pizjuanu, Vicente Calderonu, Camp Nou-u, Mestalli in na stadionu Reyno de Navarra. V soboto pa bo beli balet obiskal še enega od najtežjih stadionov za gostovanje San Mames. Tekmi proti Athletic Bilbao bo sicer zadnja gostujoča tekma za bele v prvi polovici prvenstva.

Beli so na začetku sezone zmagali z 2-0 na El Madrigal proti Villarreal, potem ko sta gola dosegla Cristiano Ronaldo in Kaka.

Njihova naslednja postaja je bila Sanchez Pizjuan, kjer so doživeli prvi poraz v tej sezoni proti Sevilli. Štiri tedne kasneje je prišel derbi Madrida proti Atletico Madridu na Vicente Calderonu, težko gostovanju, kjer pa Madridiste niso izgubili že vse od sezone 1998/99. Goli Marcela, Kakaja in Higuaina so prinesli zmago Real Madridu s 3-2 tudi v sezoni 2009/10.

V 12-em krogu La Lige je bil na vrsti El Clásico na Camp Nou. Madridiste so sicer odlično igrale, vendar so na koncu imeli več sreče večni rivali iz Barcelone, ki so zmagali z rezultatom 1-0.

Ob koncu leta 2009 je Real Madrid gostoval na Mestalli proti Valenciji in zmagali s 3-2. Novo težko gostovanje je sledilo tri tedne kasneje na stadionu Reyno de Navarra proti Osasuni, ki pa se je končalo brez zadetkov na obeh straneh.

Pred Real Madridom je tako že eno tradicionalno težko gostovanje na San Mames, kjer je Real do sedaj v celotni zgodovini 26-krat zmagal in 16-krat remiziral.

Beli balet je sicer v letošnji sezoni gostoval še pri Espanyol, ki ga je premagal s 3-0 in pri Sporting Gijonu, kjer je na koncu bil rezultat 0-0. Vsi omenjeni nasprotniki pa še bodo igrali v letošnji sezoni na Bernabeu, kjer pa je Real Madrid do sedaj še neporažen v La Ligi.