X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Xabi Alonso: “Upam, da bom igral na San Mamesu”

Xabi Alonso se je skoraj opomogel od udarca, ki ga je prejel v levo mečno mišico na zadnji tekmi. Igralec je tako danes po treningu stopil pred zbrane novinarje.

“Danes sem trenirala dobro, vendar sem še vedno čutil rahlo bolečino. Imam še vedno čas, da si povsem opomorem pred sobotno tekmo. Upam, da bom lahko igral.”

“Igral sem na mnogih Baskovskih derbijih, ko sem še bil v Real Sociedadu in vzdušje na San Mamesu je bil vedno spektakularno, zato mislim, da ne bo drugače tudi proti Real Madridu. Navijači Athletic Bilbaoa so zelo posebni in predani svoji ekipi. Vsak igralec želi sodelovati na tekmah, kakršna je sobotna.”

“Bolj kot bomo napredovali, bolj uspešni bomo bili. Moramo biti 100% pripravljeni do konca sezone, če želimo imeti možnosti za osvojitev naslova.”

“Proti Mallorci sem igral na drugačnem položaju, vendar je pomembno, da se prilagodim vsaki situaciji. Trener zahteval, da naredimo to ali drugo zadevo, odvisno koliko igralcev ima na voljo. Igral sem bližje napadu z Gagom ob boku. Sam nimam nobenega priljubljenega položaja na igrišču, ker vedno poskušam igrati po svojih najboljših močeh kjer koli pač igram.”

“Skušamo se osredotočiti na sebe in ne na to, kaj se dogaja v Barceloni. Vsak dan si želimo napredovati, tako v napadu kot tudi v obrambi. Barcelona je močna in dobra ekipa, z dobro opredeljenim slogom igre, zaradi česar so težak nasprotnik. Čas bo pokazal, če je njihov izpad iz kraljevega pokala prednost za nas ali ne.”

“Izpad Liverpoola iz pokala je rezultat številnih dejavnikov, ki so se združili. Za njimi ni dobra sezona, zato bodo morali analizirati, zakaj je tako. Tako na daleč pa ne morem reči, kaj se dogaja z njimi. Sezona je še dolga, zato morajo samo najti rešitev za težave.”