X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Athletic Bilbao 1-0 Real Madrid

S priložnostjo zavzeti vrh La Lige, vsaj za dve uri, je Manuel Pellegrini v prvo postavo dal vse svoje “zvezde”, Cristiana Ronalda, Benzemaja in Kakaja. Po prestani kazni prejšnji teden, pa sta se v prvo postavo vrnila tudi Lass in Ramos. Tekma se ne bi mogla začeti slabše za beli balet, saj so domači že v prvi minuti kar dvakrat zadeli vratnico (Gurpegui in Toquero). Odločilen gol pa je padel že v tretji minuti, potem ko je Llorente zadel po podaji iz kota.

Athletic je začel tekmo z izrednim tempom, iz česar je na koncu sledil tudi zadetek, vendar pa je nato posest žoge bila povsem na Realovi strani, vendar pa beli niso znali tega izkoristiti. Po začetnem šoku so beli prvič resneje zapretili vrata domačih v sedmi minuti, vendar Iraizoz obranil strel Benzemaja. V devetnajsti minuti je Xabi Alonso lepo poslal predložek v kazenski prostor iz katerega bi Real skoraj izenačil, vendar je strel Cristiana Ronalda z glavo zgrešil cilj.

Portugalec je imel v prvem polčasu nato še kar nekaj priložnosti ta zadetek, vendar je mreža domačih ostala nedotaknjena in Sevilla je še naprej ostala edina ekipa, ki je v prvem polčasu dosegla zadetek proti Athleticu. Malo pred pol ure igre v prvem polčasu je Iraizoza obranil strel Cristiana in žogo odbil v zrak, le ta pa je nato skoraj prešla golovo črto, ko je ta padala nazaj, a je Iraizoza še enkrat obranil. Ronaldo je znova bil nevaren v 31′, tokrat s strelom z razdalje, vendar to še ni bila najlepša priložnost kraljevega kluba v prvem polčasu. Najlepšo priložnost je imel Real po podaji Kakaja v prazen prostor, kjer se je odlično znašel Benzema in streljal, vendar je žoga zadela le levo vratnico, odbito žogo pa je Iraizoza uspešno zadržal.

Manuel Pellegrini ni dolgo čakal v drugem polčasu za prvo zamenjavo, potem k oje v 59-i minuti v igro namesto Marcela poslal Gutija. Cristiano Ronaldo je še naprej povzročal največ težav domači ekipi, a je ob enem lahko samo opazoval, kako je Iraizoza postajal pravi junak sobotne tekme, saj je obranil vse strela Ronalda, prav tako pa tudi Gutija in Kakaja.

V nadaljevanju je v igro prišel tudi Granero, ki je nadomestil Lassa in Raul, ki je nadomestil Benzemaja. Real Madrid je še naprej imel večino časa žogo v svojih nogah in je napadal z vsemi razpoložljivimi igralci, vendar pa jim zadetka vseeno ni uspelo doseči, tudi v 71-i minuti, ko je Cristiano lepo v sredini našel Kakaja, a je Brazilec streljal le za las preko gola. Brazilec je bil znova blizu izenačenja v 82-i minuti, a je ponovno zgrešil. Sledila sta še strela Ramosa in Raula, prav tako je večkrat poskušal tudi Cristiano, a Realu ni uspelo doseči zadetka in tako so zasluženo ostala tri točke na San Mamesu.

Real Madrid pred tekmo zagotovo ni imel v mislih to, da bo večino tekme poskušal odgovoriti na hiter zadetek domačih. Beli so imeli večino časa žogo v svojih nogah in so naredili vse, da bi dosegli zadetek proti Los Leones, vendar jim tudi tokrat nikakor ni bilo usojeno, da bi dosegli zadetek.

Stadiona: San Mames (Bilbao)
Sodnik: Gonzalez Vazquez
Athletic Bilbao 1-0 Real Madrid