X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid ima boljšo statistiko

Od ustanovitve kluba leta 1904, je Malaga kot klub že izginila, se spet pojavila, se združila in utrpela institucionalne probleme, ki so jo prisiljeni v spremembo imena. Tako je v nogometnem svetu od leta 1994 naprej znana kot Malaga C.F. Od takrat, sta Malaga in Real Madrid odigrali 16 tekem, od katerih pa so jih beli dobili kar 12, štirikrat pa so remizirali.

Ekipe sta se v zadnjem obdobju prvič srečali v sezoni 1999/00, ko je Malaga preprečila Real Madridu, da bi zapustil La Rosaledo z več kot le remijem. Od takrat naprej pa je le Realu uspelo zmagati tako na La Rosaledi, kot tudi na Santiago Bernabeu.

Na 16-ih prejšnjih tekem med tema dvema ekipama, je Real Madrid slavil 12-krat in 4-krat remiziral, toda statistika je še boljša, če gledamo samo tekme na Santiago Bernabeu, saj se je Malaga iz španske prestolnice domov vrnila samo enkrat s točko v žepu. To jim je uspelo v sezoni 2001/02, ko je bil končni izid tekme 1-1, zahvala za točko pa gredo predvsem zadetku, ki ga je dosegel nekdanja Madridista in sedanji predsednik Malage, Fernando Sanz. Vsi ostali nastopi Malage na Bernabeu pa so se končali z zmagami Madridist.

Obe ekipi sta skupaj dosegli 54 zadetkov, 36 pri tem jih je dosegel Real Madrid. Med tekmami, ki so najbolj izstopala je tekma iz sezone 2000/01, ko so beli zmagali z rezultatom 4-3. Malagi se je dvakrat uspelo vrniti po zaostanku, vendar je zmago Realu v 75-i minuti z zadetkom priigral Helguera.

V sezoni 2008/09 smo videli enak rezultat, vendar je bil tokrat zvezda tekme Gonzalo Higuain. Argentinec je dosegel vse štiri zadetke za Real Madrid, s čimer je Real pokazal pravi odnos, saj je kar trikrat na tekmi zaostajal, a na koncu vseeno slavil zmago.