X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-0 Malaga

Real Madrid je včeraj premagal Malago z 2-0 in tako vknjižil že deseto zmago v La Liga tej sezoni na domačem Bernabeu. Beli so tako v prvi polovici sezone zmagali na prav vseh tekmah na Bernabeu. Tvorec tokratne zmage pa je bil Cristiano Ronaldo, ki je dosegel oba zadetka. Navijače je že pred tekmo ogrel Ruud van Nistelrooy, ki se je na ta način poslovil od njih.

Šest minut igre je bilo potrebnih, da sta Kaka in Ronaldo prvič uspela priti v kazenski prostor Malage, kljub temu pa so imeli gosti prvo lepšo priložnost za zadetek, potem ko je Duda želel poslati predložek v kazenski prostor, a je žoga pri tem zadela Xabi Alonsa v glavo, od njegove glave pa se je nato odbila v prečko, kar je presenetilo tudi Casillasa, vendar se je domači čuvaj mreže nato le izkazal in razčistil situacijo (7′).

Kaka je odgovoril s podajo v kazenski prostor Malege, kjer je nato žogo sprejel Benzema, jo podal do Gutija, ta pa je sprožil močan strel z roba kazenskega prostora, vendar se je v goli Malage s spektakularno obrambo izkazal Munúa (14′). V prvih 30-ih minutah je bila Malaga še dvakrat zelo nevarna, saj so najprej imeli strela izven kazenskega prostora, vendar ga je Casillas obranil (27′). Temu pa je sledil še nevaren strel Fernanda, vendar je žoga zletela mimo gola. Po tem pa je Malaga začela igrati vse bolj na svoji polovici in se tako bolj osredotočali na obrambo.

Real Madrid je tako postopoma začel povsem prevladovati na igrišču. Rezultat tega je bila tudi odlična akcija, ki jo je začel Guti s podajo do Benzemaja, ta je s podajo na desni strani našel Kakaja, Brazilec pa je nato poslal žogo v sredino, kjer je prišla do Cristiana Ronalda, ki je suvereno zatresel mrežo gostov in tako Real v 36-i minuti povedel v vodstvo. Kljub vodstvu je Real Madrid želel še več in tako je tri minute kasneje Guti s fenomenalno podajo našel Ronalda, ki je neubranljivo streljal iz 20-ih metrov in poskrbel za povečanje vodstva belega baleta (38′).

Pred začetkom drugega polčasa je Garay sam zahteval menjavo, saj je začutil rahlo bolečino, zato je v igro namesto njega prišel Marcelo. Zamenjava je pomenila tudi reorganizacijo v obrambi Reala, saj se je Ramos preselil na mesto centralnega branilca, njegovo mesto na desnem boku pa je zavzel Arbeloa. V drugem polčasu je med drugim bil Xabi Alonso blizu zadetka s strelom z glavo (49′), Lass pa se je odločil za nevaren strel iz razdalje (64′). Kmalu po tem, ko je Pellegrini v igro namesto Gutija poslal Granera, pa so domači navijači doživeli val razburjenja, saj je Cristiano Ronaldo prejel direktni rdeči karton po prerivanju in udarcu Mtiliga v nos (70′).

Kljub temu, da je Real do konca tekme igral z igralcem manj, pa je prav Real imel še nekaj priložnosti za nov zadetek. Xabi Alonso je poslal žogo mimo gola, potem ko je prejel lepo podajo Arbeloe (72′), Albiol je po predložku Granera z glavo streljal preko gola (84 ‘), zadnjo lepo priložnost pa je imel nato še Granero, vendar je njegov odličen strel od daleč gostujoči vratar obranil (89’).