X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Portugalska je nagradila Ronalda

Nedvomen talent Cristina Ronalda je razlog, da igralec dobiva neštete nagrad in zato ni nič posebnega, ko mu je eno od nagrad podela njegova rojstna država. Portugalski športni mediji so ga tokrat izbrali za najboljšega portugalskega igralca izven Portugalske.

“Cristiano Ronaldo je del Portugalske,” je dejal Antonio Florencio, predsednik portugalskega združenja športnih novinarjev, “Nemogoče si je predstavljati državo brez njega. Poleg Figa [ki je prav tako igral za Real Madrid] in Eusebia [ki je vedno izpovedoval občudovanje ekipi] je eden od najpomembnejših igralcev. Vendar pa je Ronaldo drugačen v tem, da je naredil že veliko, ko je bil še zelo mlad in je tako že osvojil Ballon d’Or. Je kapetan reprezentance, za katero je zbral že 70 nastopov. Ima še vedno veliko za povedati, še posebno sedaj, ko igra za Real Madrid.”

Sicer pa je to že tretjič, da je Ronaldo dobil omenjeno nagrado. “Velik čast je osvojiti to nagrado že tretjič,” je dejal Cristiano, “Zelo sem hvaležen.”

Portugalska športna zveza novinarjev je bila ustanovljeno leta 1966. Letos so poleg Ronalda prejeli nagrade še igralec Porta, Bruno Alves za najboljšega portugalskega igralca na Portugalskem, José Mourinho je dobil nagrado za najboljšega portugalskega trenerja izven Portugalske, Jesualdo Ferreira je bil izbran za najboljšega portugalskega trener na Portugalskem, medtem ko je Hulk iz Porta prejel nagrado za najbolj talentiranega igralca na Portugalskem.