X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Deportivo La Coruña 1-3 Real Madrid: Prekinjen urok na Riazorju

Real Madrid je v soboto z zgodovinsko zmago na Riazorju pokazal, kako lačen je novih naslov. Kar osem poškodovanih igralcev je bilo samo še dodatna spodbuda za Madridiste v začetni postavi, kjer je bilo kar osem Špancev. Prvi zadetek večera je dosegel Granero, nato pa je 2 zadetka dodal še Benzema, prvega po izjemni podaji s peto Gutija. Edini zadetek za domače je iz najstrožje kazni dosegel Riki, nekdanji igralec mladinski pogona Real Madrida, vendar je za kaj več bilo že prepozno in Real Madrid je tako prekinil 19-letni urok na Riazorju.

Real Madrid ni želel zapraviti možnosti za zmago v La Coruñiji in to se je že odražalo na prvi postavi, ki jo je na igrišče postavil Manuel Pellegrini. Casillas je začel v vratih belega baleta, pred njim so bili v obrambi Arbeloa, Albiol, Ramos in Marcelo, sredino so sestavljali Xabi Alonso, Guti, Granero in Kaka, pred njimi pa sta bila še Benzema in Raul, ki se je tako vrnil v začetno postavo Reala po dobrih treh mesecih.

Deportivo je že na začetku tekme Realu puščal dovolj prostora za igro, kar so beli s pridom izkoristili in prevladovali v posestvi žoge. In zaradi tega ni bilo težko razumeti, da so imeli gostje iz španske prestolnice prve priložnost za zadetek, čeprav so to bili streli z razdalje. Prvi strel je sprožil Xabi Alonso (5′), njegovemu pa je sledil še strel Benzemaja (6′) in Gutija (7′). Domači pa so medtem poskušali predvsem z dolgimi žogami zaposliti svoje igralce v napadu, vendar pa te podaje niso bile pretirano natančne in so tako postale plen odlično postavljene obrambe Reala.

Pritisk na obrambni polovici domače ekipe se je belim izplačal po neuspešno izvedenem kotu. Kaka je podal Gutiju, ta je poslal predložek v kazenski prostor, vendar so domači večkrat neuspešno izbijali žogo iz kazenskega prostora, dokler ta ni prišla do Granera, ki je z glavo popeljal Real v vodstvo (13′).

S popolno kontrolo nad igro je Real Madrid še naprej pritiskal na vrata domačih in pri tem imel vsaj sedem priložnosti za zadetek, med njimi je imel kapetan Raul kar dve. Kapetanu prvič ni uspelo doseči zadetka po predložku Benzemaja (19′), nato pa mu je še strel z briljantno obrambo obranil Aranzubia (21′). Ob izteku prvega dela igre je Real zasluženo povišal vodstvo, potem ko so Realovi igralci izvedli smrtonosen protinapad, ki ga je zaključil Benzema, potem ko se je Guti že sam znašel pred domačim vratarjem, a je s fenomenalno podajo s peto zaposlil Benzemaja, ki mu ni bilo težko zadetki nebranjeno mrežo in tako povišati prednost Reala na dva zadetka (40′).

Drugi polčas se je začel na enak način, kot se je končal prvi, s prevlado Real Madrida. Rezultat te prevlade sta bili tudi dve priložnosti Kakaja, vendar v obeh dveh strelih Brazilec ni premagal Aranzubije(47′ in 54′). Ko je že vse kazalo na miren zaključek tekme je Riki, sicer nekdanji igralec mladinskega pogona Real Madrid, znižal rezultat na 1:2 iz najtrožje kazni, potem ko je v kazenskem prostoru Ramos naredil prekršek (85′), vendar pa je nato za kaj več Deportivu zmanjkalo časa in moči. V sodnikovem podaljšku je Real Madrid še enkrat dokazal, da je bil tokrat zasluženo boljši na Riazorju, potem ko je Benzema po podaji Arbeloe zabil še drugi zadetek na tekmi (91′).

Stadiona: Riazor (La Coruna)
Sodnik: Ayza Gamez
Deportivo 1-3 Real Madrid