X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-0 Espanyol

Real Madrid je znova bil prisiljen zmagati na včerajšnji tekmi, če je želel ohraniti razliko do vodilne Barcelone, ob enem pa da ohrani niz neporaženosti v ligaškem tekmovanju na domačem Santiago Bernabeu. Ramos, Kaka in Higuain so dosegli vsak po en zadetek, medtem ko je Casillas ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

Začetna postava Reala je bila enaka, kot na tekmi prejšnjega tedna proti Deportivu. Real je že takoj na začetku tekme povedel, potem ko je v peti minuti tekme Granero izvajal prosti strel z desne strani, nekakšen skrajšan kot, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Ramos, ki je zadel z glavo in tako poskrbel za val navdušenja na tribunah.

Espanyol je na začetku tekme še dobro stal na igrišču in poskušal prevladovati s posestjo žoge, vendar je Real Madrid kmalu prevzel vajeti igre v svoje roke. V 27-i minuti je Kaka prisilil Kamenija, da je posredoval, potem ko je Brazilec poskušal z močnim strelom z desne strani. Samo minuto kasneje je bil Sergio Ramos blizu drugemu zadetku z glave, potem ko je dobil lepo podajo s kota od Granera, vendar je njegov strel le za las zgrešil gol. Vse to je je bilo le uvod v novo akcijo Reala, v kateri je Granero s fenomenalno podajo v kazenskem prostoru zaposlil Raula, ki je streljal z glavo, vendar je Kameni na golovi črti čudežno obranil njegov strel, vendar je nato žoga pristala na nogi Kakaja, ki je skoraj na akrobatski način poskrbel za povešanje vodstva (30′).

Granero je v 36-i minuti izvajal še en prosti strel, v kazenskem prostoru Espanyola pa je bil najvišji Albiol, ki pa je z glavo zgrešil gol. Vezni igralec je znova poskusil tokrat s strelom iz naslednjega prostega strela, vendar je Kameni obranil njegov strel (42′), sicer pa lahko rečemo, da je bil Kameni kljub temu, da je na koncu njegova ekipa izgubila, najboljši gostujoči igralec na igrišču. Minuto kasneje je z glavo znova poskušal Raul (43′), vendar je Kameni njegov strel obranil, odbito žogo pa je Benzema poslal čez gol. Sicer pa je imel kapetan belega baleta še prej eno priložnost za zadetek, prav tako po podaji Kakaja in strelu z glavo, a se je Kameni še enkrat več izkazal. Pred koncem prvega polčasa pa sta poskušala presenetiti Casillasa tudi Coro in Marquez, vendar je bil domači vratar prav tako na mestu.

Real Madrid je tudi v drugem polčasu nadaljeval s svojo atraktivno igre, medtem ko se je nekoliko izboljšal tudi Espanyol. Roncaglia je tako poslal predložek v kazenski prostor Casillas, vendar pa je bil Verdú z las prepozno, da bi izkoristil dobro podajo (50′). Marcelo se odgovoril z diagonalnim strelom z roba kazenskega prostora (55′), medtem ko je Kaka zadeti levo vratnico po podaji Benzemaja (58′). Espanyol je še naprej iskal priložnost za vsaj tolažilni zadetek, kar mu bi tudi skoraj uspelo, potem ko je Osvaldo preigral Arbelo, vendar se je izkazal Casillas (61′). Kmalu potem, ko je v igro prišel Lass namesto Gutija, je tudi Arbeloa imel priložnost za zadetek po podaji Granera (71′).

V nadaljevanju tekme sta v igro namesto Benzema in Raula prišla Higuain in Van der Vaart in ko je že vse kazalo, da ne bomo več videli zadetkov na Bernabu, je Van der Vaart lepo v konici napada zaposlil Higuaina, ki je najprej mojstrsko sprejel žogo in se na ta način znebil gostujočega branilca, nato pa še preigral Kamenija in postavil končni izid tekme 3-0 za še 11-o zaporedno zmago v La Ligi na domačem igrišču.

Stadiona: Santiago Bernabebu (Madrid)
Sodnik: Pérez Burrull
Real Madrid 3-0 Espanyol