X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Casillas

Iker Casillas je dan pred tekmo Lige prvakov v Lyonu proti Olympique Lyonu spregovoril z mediji na tiskovni konferenci.

Real Madrid letos ne sme izpasti že v osmini finala.
Naše zadnje tekme proti Olympique Lyonu niso bile preveč dobre za nas. Pravzaprav, so bile tekme proti njim prej slabe, kot pa dobre gledano z naše strani. V ekipi je ostalo zelo malo igralcev iz tistih časov. Mi smo se okrepili z odličnimi igralci, ki so s prejšnjimi ekipami prišli dlje od osmine finala v zadnjih letih. Mislim, da nam kombinacija teh in tistih, ki smo tukaj že od prej, lahko pomaga doseči naslednji krog, vendar pa to še ne pomeni, da Lyon nima možnosti in lahko še zelo zapletejo stvari za Real Madrid.

Kaj menite o Olympique Lyonu?
Zdi se, da se morajo letos veliko bolj boriti v domačem prvenstvu, tudi za mesto v Ligi prvakov. Vse ekipe se spreminjajo. So hitra ekipa in zelo dobra v protinapadih, prav tako pa se moramo zelo osredotočiti na obrambo iz njihovih standardnih položajev. Vremenske razmere bodo prav tako manjša ovira za nas.

Kako pomembno je, da se povratna tekma igra na Bernabeu?
Težko je razložiti, kaj je boljše. V prejšnjih letih smo si priigrali že neugodne rezultate ne glede,  če smo prvo tekmo igrali doma ali v gosteh. Tako, da je vse odvisno od rezultata. Morda se zdi, da bi bil rezultat 1-0 tukaj dober, vendar, če bodo nato doseli še en zadetek v Madridu, potem bomo mi bili prisiljeni doseči dva zadetka. Važno je, da se na gostovanju igra dobro in najboljši rezultat pri tem bi bil, če ne bi prejeli zadetka. Mislim, da bi bila naša zmaga z 1-0 kar dober rezultat.

V La Ligi ste se približali vodilni ekipi le na dve točki, vas to še dodatno motivira?
Veseli smo glede tega in glede naše zmage v Xerezu, vendar pa moramo videti razliko med obema tekmovanjema. Letos smo imeli dobre rezultate v Ligi prvakov. Smo zmagali v svoji skupini, vendar nam je uspelo samo enkrat ali dvakrat ohraniti lastno mrežo nedotaknjeno. Spremeniti moramo naš način razmišljanja in se osredotočiti na dejstvo, da je to že izločilna faza tekmovanja. Bomo videli, kaj se bo zgodilo.

Ali je ekipa na vrhuncu te sezone?
Vedno smo vedele, da je samo vprašanje časa, kdaj bomo začeli igrati dobro. Uspelo nam je preboleti udarec, ki smo ga prejeli ob izpadu iz Copa del Rey. Moramo ostati v naši najboljši formi, če želimo ohraniti naše možnosti v obeh prvenstvih.

Če boste prejeli rumeni karton proti Olympique, boste morali izpustiti povratno tekmo.
Malo je čudno, ker si mi še kaj takega prej ni nikoli zgodilo. Sicer pa je samo eno dejanje dovolj, da manjkaš na naslednji tekmi. Dva rumena kartona sem dobil, ker sta bila piskani dve enajstmetrovki. Na prvi tekmi se mi ni zdelo, da bo enajstmetrovka, vendar pa je UEFA nemočna v takšnih situacijah. Nekaj dvomov pa imam tudi glede druge. Moral bom biti bolj previden, še posebej ko gre za čas pri zavlačevanju. Lahko pa se tudi zgodi, da bom moral izpustiti našo naslednjo tekmo.

Ali menite, da bi lahko Lloris postala veliko vratarsko ime v Evropi? Star je šele 22 let, vendar pa je kar nekaj stvari, ki jih ima skupne z vami.
Vedno me veseli, da mladi dobijo takšno priložnost na tako težkih tekmah. Pred njim je še dolga pot, vendar je dobro, da dobi priložnost nastopati na mednarodni ravni že v teh letih. Lass in Benzema sta dejala, da je pred njim še svetla prihodnost in da upajo, da bo sčasoma postal vratar Francije.