X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Olympique Lyon 1-0 Real Madrid

Niti predstava ekipe, kot končni izid nista bili tisto, kar si je Real Madrid želel na prvi tekmi osmine finala, saj je Olympique Lyon pred domačimi navijači slavil z doseženim zadetkom Makouna. Kljub temu pa še ni vse izgubljeno, saj bosta ekipi igrali še povratno tekmo 10. marca na Santiagu Bernabeu.

V začetni postavi Reala je bilo nekaj sprememb, glede na zadnjo tekmo v La Ligi proti Xerezu. Albiol je tako nadomestil Garaya, medtem ko je Mahamadou Diarra zamenjal Lassa. Real Madrid si je v prvem polčasu ustvaril zelo malo priložnosti za zadetek, medtem ko je OL vseskozi vršil močan pritisk na Madridiste, zaradi česar so imeli kar nekaj lepih priložnost za zadetek, ki pa jih Govou, Delgado in Lisandro niso izkoristili.

Francoski napadalec je imel prvo priložnost za zadetek, a je njegov strel zletel mimo Casillasovega gola. Dve minuti po neuspeli podaji Higuain s peto Cristianu, je Cesar Delgado streljal preko Realovega gola. Srečo s strelom pa je preizkusil tudi Lisandro, vendar je tudi njegov strel zletel mimo gola. Dve izmed redkih priložnosti Real Madrida v prvem polčasu sta bili najprej, nevarna podaja Marcela, ki pa ji nobeden od Realovih igralcev ni uspel izkoristiti ter strel Granero z vrha kazenskega prostora, s katerim pa je Lloris imel nekaj težav, da ga je obranil. Pred koncem prvega polčasa je za domače znova poskusil Lisandro, tokrat s strelom od daleč, a je ponovno zgrešil, sledila pa je še vratnica Lyona po strelu iz “volleya” Delgada.

Pred začetkom drugega polčasa je Pellegrini spremenil obrambo, saj je v isto namesto Marcela poslal Garaya, kar je pomenilo, da se je Ramos pomaknil na desni bočni položaj, Arbeloa pa na levi bočni položaj. Vendar pa je za Realove igralce takoj na začetku drugega polčasa čakal hladen tuš, saj je v drugi minuti po izgubljeni žogi Granera na sredini igrišča v protinapad krenil Makoun, ki je nato z dobrih 20-ih metrov sprožil strel, ki ga ni mogel obraniti tudi Casillas. Zaradi tega je bil Real Madrid prisiljen v bolj napadalno igro, kjer je imel prvo lepšo priložnost Kaka, potem ko je streljal z glavo po podaji Granera, vendar je Lloris obranil njegov strel.

Potem ko je Real prevzel posest žoge in je nadziral igro na sredini igrišča, se je OL osredotočil na hitre protinapade, kjer je bil Lisandro glavna nevarnost za Realov gol. Argentinski je tako med drugim streljal le za malo mimo gola, potem ko mu je lepo podal Cissokho, ki se je tudi sam znašel pred Casillasom, vendar je Realov vratar obranil njegov strel. Lyon se tako ni želel zadovoljiti le z minimalno zmago, medtem ko je Real Madrid poskušal izenačiti, vendar so domači igralci vedno zelo dobro zapirali prostor pred svojim vratarjem. Higuain je tako imel eno redkih 100% priložnosti, a je njegov strel po hitrem protinapadu Lloris mojstrsko obranil.

Stade Gerland je toplo v nadaljevanju toplo pozdravil vstop Karim Benzemaja v igro, vendar pa Francoz ni imel omembe vrednejše priložnosti. Real je poskušal nato še s strelom Sergia Ramosa z glavo, vendar je njegov strel zletel preko gola, ob koncu pa je s strelom od daleč poskusil tudi Cristiano, a ni bilo pravega učinka. OL je tako obranil pozen napad Real Madrida in zasluženo zmagal, vendar pa ne smemo pozabiti, da se bo povratna tekma igrala še na Bernabeu, kjer je še marsikaj mogoče.

Stadiona: Stade Gerland (Lyon, Francija)
Sodnik: Martin Atkinson
Lyon 1-0 Real Madrid