X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 6-2 Villarreal

Real Madrid je pustil dober vtis na tekmi proti Villarrealu, potem ko je gostujočo ekipo premagal z rezultatom 6-2, zadetke za bele pa so prispevali Ronaldo, Kaka (2), Higuain (2) in Xabi Alonso. Za rumeno podmornico sta zadetka dosegla Senna in Nilmar. Beli so tako postali ekipa, ki je dosegla največ zadetkov v La Ligi.

V začetni postavi je ponovno začel tekmo Lass ob boku Xabi Alonsa, ki je prvi na tekmi podal uporabno žogo Marcelu, ki je lepo sprejel žogo s prsi in nato s strelom še preizkusil pripravljenost vratarja Diega Lopeza (12′).

Samo nekaj minut kasneje je imel Real Madrid prosti strel iz nevarne cone za direktni strel na gol, kar je z fenomenalnim strelom izkoristil Ronaldo, ki je snej pajčevino iz zgornjega desnega kota gola, ki ga je branil Lopez (18′). Portugalska zvezda je ob proslavljanju zadetka izpolnil svojo obljubo pred tekmo in doseženi zadetek posvetil svojim rojakom na opustošeni Madeiri, ki so jo prizadele poplave.

Samo minuti kasneje je bil Higuain zrušen v kazenskem prostoru gostov in sodnik je brezkompromisno pokazal na najstrožjo kazen, ki jo je izvedel Kaka in zanesljivo povišal prednost Reala na dva zadetka (20′). Kljub občutni prednosti belih, pa se Villarreal ni predal in je preko Senne, ki je s prekrasnim strelom iz prostega strela dosegel zadetek (30′), znižal rezultat. Gostje so imeli v prvem polčasu še eno lepo priložnost za izenačenje, potem ko je Nilmar poslal nevaren predložek, ki pa ga je Albiol uspel odbiti.

V drugem polčasu je imel Villarreal prvo priložnost za zadetek, potem ko je močan strel Bruna zletel mimo vratnice gola Casillasa (50′). Real Madrid je takoj odgovoril s hitrim protinapadom, ki ga je začel Arbeloa na desnem krilu, potem ko je lepo podal Ronaldu v prazen prostor, ta pa je z odlično podajo v sredini zaposlil Higuaina, ki je ponovno povišal prednost na dva zadetka (54′).

Tekma je postala vse bolj odprta in zato so imeli beli vse več priložnosti. V enem od napadov Reala se je Ronaldo sam znašel pred Diegom Lopezom, vendar je nekdanji Realov vratar odlično obranil njegov strel (65′), samo minuti kasneje pa so beli bili kaznovani za zapravljeno priložnost, potem ko je Nilmar dosegel zadetek za Villarreal (67′). Vendar pa to ni zaustavilo Madridist, ki so le pet minut kasneje odgovorile z novim zadetkom, tokrat je večino dela opravil Marcelo, ki je lepo pobegnil Villarrealovi obrambi na levi strani ter žogo pripeljal skoraj v gol, ko je na drugi strani zaposlil Higuaina, ki je dosegel še svoj drugi zadetek na tekmi (71′). Tudi tukaj se goliada na Bernabeu še ni zaključila, saj je svoj drugi zadetek na tekmi dosegel še Kaka (79′), tokrat iz igre po podaji Ronalda. Svoj prvenec v dresu Real Madrida pa je dosegel tudi Xabi Alonso, ki je izvajal še eno najstrožjo kazen (87′).

Real je tako na dober način nekoliko pozabil na poraz sredi tedna v Ligi prvakov proti Lyonu, ob enem pa tako ostaja še vedno pri popolnem izkupičku na domačem igrišču v letošnji španski Primeri, saj je zmagal na prav vseh dosedanjih dvanajstih domačih tekmah.

Stadiona: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Muñiz Fernandez
Real Madrid 6-2 Villarreal