X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Tenerife 1-5 Real Madrid

Real Madrid si je v soboto priigral pomembno zmago na stadionu Heliodoro Rodriguez Lopez, osem let po njihovem zadnjem obisku. Beli so prikazali proti Tenerifam čaroben nogomet, ki jim je dal veliko prostora za igranje napadalnega nogometa. Za Real so zadetke prispevali Gonzalo Higuain (2), Kaka, Cristiano Ronaldo in Raul. Z zmago je Real Madrid postavil nov klubski rekord v doseženih točkah po 24-ih krogih prvenstva.

Higuain je še enkrat dokazal, da je lahko vsem vzor glede učinkovitosti, saj je Argentinec potreboval samo dva strela, da je dosegel nova dva zadetka, skupaj jih je dosegel že 16 v letošnjem španskem prvenstvu, kjer je proti Tenrifam prvega dosegel z levo nogo, drugega pa z desno nogo. Dva potezi, ki sta še dodatno povečali pritisk na domačo ekipo, ki je vedela, da je njihova edina možnost za dosego pozitivnega rezultata, da pustijo vse na igrišču.

Produkt prvega zadetka Reala je bila najprej podaja Alonsa Marcelu na levi boku, ki je nato sam krenil v napad, pri tem najprej pokazal še pirueto v stilu velikega Zinedina Zidana, nato pa z odlično podajo zaposlil Higuaina, ki je rutinirano s strelom v daljši vratarjev kot dosegel prvi zadetek na tekmi. Takoj v naslednjem napadu bi Tenerifam skoraj uspelo izenačiti, potem ko je streljal Nino, toda Casillas je bil na pravem mestu. Vendar pa Higuain še ni rekel zadnje besede v prvem polčasu in sledil je še en njegov zadetek, tokrat po podaji Garaya.

Na začetku drugega polčasa je Tenerife takoj odgovoril z zadetkom, potem ko je z glavo iz sumljivega položaja zadel Ayoze, saj je bil pred tem očiten prekršek na Casillasom, ki je žogo že držal v naročju, vendar pa je sodniška piščalka ostala nema in zadetek je obveljal. Kljub temu pa Real Madrid ni potreboval dolgo, da je odgovoril prav tako z zadetkom, saj je Kaka izkoristil lepo podajo Higuaina in tako ponovno povišal prednost Reala na dva zadetka. V nadaljevanju je bil Higuain zelo blizu “hat-tricka”, potem ko je mojstrsko sprejel žogo in z lobom že premagal domačega vratarja, a je žoga zadela le prečko. Do konca tekme sta po zadetek prispevala še Cristiano Ronaldo, ki je zadel iz enajstih metrov, potem ko je Luna z roko igral v kazenskem prostoru in rezervist Raul, ki je po dolgem času spet zatresel mrežo, tokrat po podaji prav tako rezervista Van der Vaarta. Znova visok rezultat ekipe, ki doseže v Španiji največ zadetkov, je prinesel tudi nov klubski rekord v doseženih točkah v prvih 24-ih krogih La Lige.

Stadiona: Heliodoro Rodriguez Lopez (Santa Cruz)
Sodnik: Ramirez Dominguez
Tenerife 1-5 Real Madrid