X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Xabi Alonso

Xabi Alonso je danes dejal, da je zadovoljen s včerajšnjo predstavo Španije proti Franciji. Vezni igralec sedaj že razmišlja o Real Madridu in sobotnem derbiju proti Sevilli.

“Igra Španija včeraj morda ni bila naša najboljša, vendar pa je bilo opaziti pozitivne stvari v sami igri. Bili smo trdni in nismo imeli nobenih težav v obrambi. Naše kolektivno prizadevanje je bilo res fantastično.”

“Zelo sem vesel za Higuaina. Dobro je igral za Argentino, kot to počne v Real Madridu. Zelo pomembno zanj je, da je v odlični formi za svetovno prvenstvo, saj je na njegovem igralnem mestu v reprezentanci velika konkurenca. Njegove odlične predstave so super novica za Real Madrid in za Argentino.”

“Zaostajamo samo dve točki za Barcelono, ker smo uspeli obdržati formo dlje kot druge ekipe. Tako Barcelona kot mi imamo zelo dobro sezono in lestvica lige tudi kaže na to, vendar pa je pred nami še veliko tekem v tej sezoni.”

“Ne moremo se primerjati z nikomer drugim. Uporabljamo naše individualne kakovosti, da ekipa deluje kot celota. Igramo dobro v napadu in v obrambi in tako moramo tudi nadaljevati.”

“Ko smo se prvič v tej sezoni pomerili s Sevillo, smo komaj dobro začeli igrati skupaj. Še vedno je dovolj prostora za izboljšave, vendar pa smo sedaj bolj zreli.”

“Vemo, da bo naša tekma proti Barceloni pomembna, vendar pa so v sezoni še ostale tekme, zato bi vsaka napaka lahko bila usodna. Sedaj se moramo osredotočiti na Sevilla, potem pa sledi Lyon in nato Valladolid. Če gledaš predaleč naprej lahko izgubiš perspektivo, kar pa je zelo nevarno.”

“Še vedno moramo odigrati 90 minut proti Olympique Lyonu na Bernabeu. Menimo, da lahko spreobrnemo rezultat, če bomo združili naš stil igre s podporo naših navijačev.”