X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3 – 2 Sevilla

Real Madrid je proslavil svoj 108. rojstni dan z izjemno zmago proti Sevilli. Zmaga je Madrižane ustoličila  na vrhu španske ligaške razpredelnice. Beli so se v igro vrnili po zaostanku z 0 proti 2 in ga kasneje spremenili v zmago 3 -2.

Real Madrid je bil na tej tekmi odvisen samo od sebe, kajti že pred prvim sodnikovim žvižgom se je vedelo da se lahko z morebitno zmago zavihti na prvo mesto ligaške razpredelnice. Sevilla jim je seveda stvari želela otežiti in prevzeti kontrolo nad srečanjem od samega začetka. V uvodnih 10-ih minutah srečanja so gostje povedli. Navas je podal žogo do Capela, ki je stekel po desnem krilu. Predložek Capela je kasneje v lastno mrežo poslal Xabi Alonso (9. minuta)

Možje pod taktirko selektorja Pellegrinija so sčasoma prevzeli kontrolo nad srečanjem. Marcelo je imel imenitno priložnost za izenačenje, po tem ko se je po podaji Ronalda znašel sam pred vratarjem Seville Palopom, vendar je ta Marcelov strel imenitno ubranil. Priložnost so imeli tudi Kaka, Higuain in Cristiano Ronaldo, vendar se je zdelo da je vratar gostov Palop nepremagljiv.

Sevilla je drugič utišala Santiago Bernabeu v 53. minuti, ko je iz prostega strela zadel Dragutinovič. Pellegrini je hitro ukrepal in v igro poslal Van der Vaarta in Guitja, na klop pa sta odšla Arbeloa in Lass. Poteza se je hitro izkazala za učinkovito, saj sta kmalu zatem mrežo gostov zatresla Ronaldo (59. minuta) in Sergio Ramos (63. minuta)

Guti je kmalu prevzel nadzor nad sredino igrišča in s svojimi podajami in neverjetno vizijo, kmalu postal glavna nevarnost za vrata Palopa. Higuain je nekajkrat streljal v okvir vrat Seville, vendar je ob tem zadel vratnico in prečko, enkrat pa je le za las zgrešil okvir gola. Vztrajnost Pipite je bila naravnost neverjetna.

Sevilla se je sicer upirala, vendar so Ronaldo, Higuain in Raul še vedno poskušali zabiti zmagovalni zadetek. Malce pred koncem je Palop posredoval po strelu Higuaina z glavo, vendar se je ta odbila do Van der Vaarta, ki je žogo iz neposredne bližine potisnil v mrežo in tako Realu priigral epsko zmago, ki jih je obenem zavihtela tudi na prvo mesto španske La Lige.