X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 1-1 Olympique Lyon

Liga prvakov se je še enkrat več poigrala z Real Madridom. Tudi na povratni tekmi osmine finala so imeli beli več kot deset priložnosti za zadetek, vendar pa je bil Olympique Lyon bolj učinkovit. Po zadetku Ronalda že na začetku tekme, je v drugem polčasu končni rezultat tekme postavil Pjanić in Lyonu tako zagotovil napredovanje, kljub temu, da so Madridiste prevladovale na tekmi in bi si vsekakor zaslužile napredovanje, vendar to je kruta realnost nogometa.

Real Madrid je že v prvih 30-ih minutah z vsemi močmi napadal gol, ki so ga branili Francozi. Lepo so si podajali in potrebovali vsega šest minut, da so prekinili niz 620-tih minut brez doseženega zadetka Llorisa, potem ko ga je premagal Cristiano Ronaldom, kar je bil njegov že sedmi zadetek v letošnji Ligi prvakov. Guti je najprej lepo zaustavil žogo na sredini igrišča, nato pa podal fenomenalno žogo v prazen prostor, kjer jo je hitri Portugalec z lahkoto dobil in rutinirano med nogami premagal Llorisa.

Sicer pa je imel prvo priložnost za zadetek na tekmi Kaka in to že v prvi minuti tekme, vendar je potem ko se je znašel ena na ena z Llorisem, Franzoc obranil njegov strel. Brazilec je imel novo priložnost v 10. minutni, potem ko je lepo preigral Reveillera in Crisa, vendar je njegov strel znova obranil gostujoči vratar.

Nekaj priložnosti je imel tudi Cristiano Ronaldo, vendar pa je imel najlepše priložnosti za nov zadetek kraljevega kluba Higuain. Argentinec je tako v enem od napadov že preigral Lloris po odlični globinski podaji Granero, vendar je njegov strel na prazen gol končal v bližnji vratnici (26′). Ni minilo dolgo, ko je imel mladi Argentinec novo priložnost, potem ko je sprejel na robu kazenskega prostora žogo in imel pred seboj samo še gostujočega vratarja, zato se je tudi odločil za strel, vendar je bil znova boljši Lloris (28′).

Po polčasu je takoj prišlo do nekoliko sprememb v igri Francozov, saj sta v igro prišla Kallstrom in Gonalons, namesto Boumsonga in Makouna. Puel je s to menjavo upal, da bo njegova ekipa pridobila predvsem v napadu, kjer bi Šved uporabil svojo levo nogo za kakšno odlično podajo, kar se je izkazalo za dobro potezo, saj je Kallstrom kmalu lepo zaposlil Govouja, ki je streljal preko gola (49′). Pellegrini je v nadaljevanju prav tako opravil menjavo, potem ko je v igro namesto Granera poslal Van der Vaarta (61′).

V nadaljevanju Real Madrid ni imel več toliko strelov na gol, vendar pa so vseeno pritiskali na francosko obrambo za še kakšen zadetek, vendar pa je znova izkazalo nenapisano nogometno pravilo, kdor ga ne da, ga dobi. Pjanić je tako izkoristili nekoliko zmede v domači obrambi, lepo zaustavil žogo in dosegel zadetek iz neposredno bližine (76′). Zadetek je pomenil izenačenje na tekmi, ob enem pa tudi prednost Lyona z rezultatom 2-1, kar je na koncu bilo tudi dovolj za napredovanje Lyona v četrtfinala.

Stadiona: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Nicola Rizzoli
Real Madrid 1-1 Olympique Lyon