X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Najučinkovitejši strelec La Lige

Gonzalo Higuain je proti Valladolidu v nedeljo dosegel “hat-trick”, s čimer je svoj izkupiček zadetkov v La Ligi povečal na številko 19, kar je tri manj kot trenutno najboljši strelec prvenstva, Messi. Ima pa zato Higuain najboljše povprečje doseženih zadetkov v La Ligi.

Napadalec Real Madrida doseže v povprečju zadetek vsakih 74 minut, s čimer je Argentinec boljši tudi od svojega reprezentančnega kolega in trenutno najboljšega strelca španskega prvenstva Messija, ki doseže zadetek vsakih 88 minut.

Higuain je trenutno tudi najboljši strelec kraljevega kluba v La Liga z 19-imi zadetki na 20-ih tekma, sledi pa mu Cristiano Ronaldo s 15-imi zadetki.

Oba omenjena igralca tvorita najbolj učinkovito partnerstvo v španskem prvenstvu. Skupaj sta dosegla skoraj polovico vseh zadetkov Real Madrida v tej sezoni, oba pa sta dosegla zadetke na 12-ih tekmah.

NAJBOLJŠE POVPREČJE DOSEŽENIH ZADETKOV V LA LIGI
IGRALEC GOLI ŠT. MINUT MED GOLI
Higuain 19 74
Messi 22 88
Cristiano Ronaldo 15 97
Luis Fabiano 9 118
Villa 17 129