X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-1 Sporting Gijon

Sporting se je dobro postavil na igrišču in s tem otežil stvari Real Madridu, celo več, uspelo jim je doseči tudi prvi gol na tekmi. Toda beli so se borili in takoj odgovorili za goli in tako obvladovali tekmo in na koncu zasluženo prišli do zmage 3-1 in s tem do novih treh točk v prvenstvu.

Real Madrid je imel kar nekaj priložnosti za zadetek v prvem polčasu, vendar pa je ostala mreža gostujoče ekipe nedotaknjena. Higuain je tako imel lepe priložnosti, prvo od njih je imel s strelom z glavo, potem ko mu je lepo podal Marcelo (8′), sledil je strel z desno, potem ko je odlično sprejel dolgo podajo Alonsa(33′), na koncu pa je bil povsem blizu zadetka, potem ko je s hrbtom obrnjen proti golu sprejel žogo, nato pa poskusil s strelom iz roba kazenskega prostora (44′), a mu je vratar obranil strel. Gostujoči vratar Juan Pablo se je še enkrat več izkazal v 33. minuti po strelu Ronalda.

Manuel Pellegrini je spoznal, da se tekma počasi odvija v enaki smeri, kot prva letošnja tekma med omenjenima kluba (ki se je končala z remije), zato se je odločil, da ob polčasu namesto Lassa v igro pošlje Gutija. Real Madrid je imel svojo prvo priložnost za zadetek v drugem polčasu že v drugi minuti, potem ko je Higuain podal Van der Vaartu v kazenski prostor, vendar je Nizozemec z glavo streljal preko gola.

Po vseh neizkoriščenih priložnostih belega baleta je sledila kazen, saj je 6 minut kasneje Sporting po protinapadu dosegel prvi zadetek na tekmi in tako prisilil Real Madrid, da prestavi v višjo prestavo. Po seriji izvajanj iz standardnih položajev je izenačil Van der Vaart, potem ko je pred tem Juan Pablu še uspelo obraniti močan strel Ronalda (54′), Nizozemec pa je odbito žogo nato pretvoril v zadetek.

Zadetek Van der Vaarta

Zadetek Van der Vaarta

Tri minute kasneje je z glavo poskušal zadeti Ronaldo, potem ko je s kota podal uporaben predložek Granero, kjer bi strel Portugalca zgrešil gostujoča vrata, vendar je bil na drugi vratnici spreten Xabi Alonso, ki je iz neposredne bližine Real popeljal v vodstvo (57′). Vse dvome o zmagovalcu je v 10 minut kasneje razblinil Higuain, ki je z briljantnim strel z levo nogo postavil končni rezultat 3-1 (67′). V nadaljevanju sta v igro prišla še Gago in Raul, ki sta na igrišču nadomestila Granera in Van der Vaarta.

20. zadetek Higuaina v letošnjem prvenstvu

20. zadetek Higuaina v letošnjem prvenstvu

Stadiona: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Paradas Romero
Real Madrid 3-1 Sporting Gijon