X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Urnik tega tedna – 2krat ‘El Derbi Madrileno’

Pred Real Madridom je pomemben teden za ohranitev vodstva na lestvici La Lige potem, ko ga čakata lahko rečemo kar dva “El Derbi Madrileno”. Real Madrid se bo tako v četrtek 25. marca ob 20:00 na El Coliseum najprej pomeril proti Getafam, derbi proti Atletico Madridu pa bo v nedeljo 28. marca na Bernabéu ob 21:00.

Do konca španskega prvenstva je ostalo le še enajst tekem. Enajst krogov v katerih se bo Real Madrid, vodilna ekipa prvenstva, boril do konca, da se naslov prvaka znova vrne v špansko prestolnico. Do takrat pa morajo varovanci Manuela Pellegrinija ohraniti koncentracijo in zagnanost, ki jih je pripeljalo do vodilnega mesta na lestvici.

Naslednji dve tekmi Real Madrida bosta tako priložnost, da igralci pokažejo pravo pripadnost beli barvi, saj ga čakata kar dva derbija Madrida. Prvega bodo igrali v četrtek proti Getafam, ki so zadnjo tekmo remizirale (2-2) s Athletic Bilbaom v San Mamesu in bodo proti Realu zagotovo upali na nove točke, ki jih bi približale mestom na lestvici, ki še vodijo v Evropo.

Klasični “El Derbi Madrileno” pa bo potekal v nedeljo, ko se bosta Real Madrid in Atletico Madrid pomerila že 145. medsebojnem derbiju v zgodovini, kjer pa so uspešnejši beli, saj so dosegli 78 zmag, 32 sta se ekipi razšli brez zmagovalca, 35-krat pa je slavil Atletico. Poleg tega pa letos mineva natančno deset let, odkar je na mestnem derbiju na Bernabéu zadnjič slavil Atletico.

Po dveh madridskih derbijih bo Real Madrid potoval v Santander, kjer bo igral proti Racing, kar bo tudi zadnja tekma Reala pred El Clasicom na Bernabéu aprila, ki bo vsekakor eden vrhuncev letošnje sezone.