X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Cilj – osvojitev naslova La Lige

Z devetimi zaporednimi zmagami v ligi, z največ osvojenimi točkami na stopnji tekmovanja v zgodovini in osmimi zaporednimi zmagami z doseženimi tremi ali več zadetki, je Real Madrid na pravi poti do slavja v La Ligi.

Skoraj popolna druga polovica sezone
Real Madrid je v letu 2010 osvojil osem zmag na osmih tekmah in je pri tem vknjižil vseh 24 možnih točk. Pri tem je Real dosegel 30 golov do sedaj v tem letu (3.75 golov na tekmo) in v povprečju prejel samo en gol na tekmo. Skratka, ekipa ima najboljši začetek druge polovice sezone v zadnjih 47-ih letih. Z zmagama na naslednjih dveh tekmah proti Getafam in Atletico Madridu, pa bi se ekipa izenačila z dosedanjim klubskim rekordom, desetimi zaporednimi zmagami, kar je do sedaj Realu uspelo v sezonah 1960/61 in 1962/63.

Doseženi trije ali več zadetkov na zadnjih osmih tekmah
Goli, goli in še enkrat goli. Samo tako lahko opišimo strelski izkupiček Reala na zadnjih osmih tekmah. Real Madrid je tako na vsaki od zadnjih osmih ligaških tekem dosegel tri ali več golov, kar je dosežek, ki ga je klubu uspelo doseči le še enkrat prej in sicer v sezoni 1951/52.

Točkovni rekord La Lige
Do sedaj še nobeni drugi ekipi v La Ligi ni uspelo zbrati 68 točk v samo 27-ih tekmah, kar je sedaj uspelo Real Madridu. Real je tako izboljšal dosedanji rekord 66-ih točko, ki ga je v lanski sezoni postavila Barcelona. Najboljši izkupiček belih po 27-ih odigranih tekmah do sedaj pa je bil 62 točk iz sezone 1996/97 in 2007/08.