X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Getafe imajo v svojih vrstah kar osem nekdanjih Madridist

Parejo v dresu Real Madrida

Mladinska šola Real Madrid je ena izmed najbolj aktivnih v Španiji in zato uživa velik ugled, saj je skozi njene vrste šlo že veliko igralcev, kjer so nekateri končali tudi v prvi ekipi, spet drugi pa so našli svoje mesto v različnih ostalih ekipa La Lige. Vendar pa je trenutno največ nekdanjih igralcev Real Madrida prav pri manjšem mestnem tekmecu Reala, saj trenutno za Getafe igra kar 7 nekdanjih Madridist, poleg tega pa na trenerskem stolčku sedi Michel, ki spada med igralske legende Real Madrida.

Michel, sedanji trener Getaf, je izmed vseh nekdanjih Madridst v predmestju Madrida zagotovo najbolj slaven in legendaren. Kot igralec je v Real Madridu pustil velik pečat, nato pa je prav preko Real Madrida iz nekdanjega igralca prešel v trenerja. Michel je za Castillo igral v leti 1981-1984 nato pa je igral še v prvi ekipi Real Madrida od leta 1984 pa vse do leta 1996. Kasneje se je vrnil v Castillo, vendar kot trener in je na tem mestu deloval v sezoni 2006/07 in 2007/08. In prav zaradi tega, ker je Michel pred letošnjo sezono prišel na klop Getafeja, so v ta mali klub iz Madrida prišli tudi Codina, Torres, Parejo in njegov sin Adrian Gonzalez.

Michel

Roberto Soldado je bil odličen strelec v mladinskih selekcijah belega baleta, kjer je podiral vse prejšnje rekorde. V Real Madrid Castillo je prišel v sezoni 2003/04, svoja prva dva nastopa pa je dočakal tudi v prvi ekipi v Copa del Reyu. Naslednjo sezono je v Castilli zaigral z igralci kot so Jurado, Juanfran, De la Red, Javi Garcia, Arbeloa, Luis Filipe … in dosegel 19 golov na 29 tekmah, plus še 4 gole, ki jih je dosegel za prvo ekipo. Po odlično sezoni v Osasuni, se je vrnil v Real, tokrat v prvo ekipo, vendar nikakor ni imel sreče. Tako je leta 2008 iz Reala prestopil v Getafe, kjer je v letošnji sezoni tudi najboljši strelec kluba, trenutno pa je poškodovan in bo še kar nekaj časa na stranskem tiru pri ekipi iz predmestja Madrida.

Roberto Soldado

Roberto Soldado

Tudi Daniel Parejo je potem, ko je pred tem igral že za mlajše selekcije v sezoni 2006/07 zaigral za Castillo. V sezoni 2008/09 je nato prestopil v prvo ekipo, vendar tam ni dolgo ostal, saj je bil sredi leta posojen v Anglijo k Queens Park Rangersom, kjer pa se prav tako ni naigral. Konec sezone se je vrnil v Real, ki pa ga je nato prodal Getafam, vendar pa ima Real še vedno odkupno klavzulo za mladega španskega igralca, tako da je možno, da se že mogoče naslednjo sezono spet vrne v kraljevi klub.

Miguel Torres se je pridružil Real Madrid C v letih 2003, leta 2006 pa je zaigral že za Castillo. Istega leta ga je v prvo ekipo vpoklical Fabio Capello in Torres je postal del ekipe, ki je na koncu slavila v ligi. Vse od takrat naprej igral za prvo ekipo, dokler ni pred začetkom te sezono prestopil v Getafe.

Miguel Torres

Miguel Torres

Jordi Codina je bil vratar Castille vse od leta 2002 pa do leta 2007, nato pa je postal član prve ekipe, kjer pa v dveh sezonah ni dobil veliko priložnosti, zato je lansko poletje prestopil v Getafe. Skozi mladinsko šolo Reala je šel tudi Javier Casquero, preden je odšel po Španiji, saj je kasneje igral za Toledo, Cultural Leoneso, Atletico Madrid B, Sevillo, Racing in sedaj za Getafe. Poleg njega je tudi branilec David Belenguer pred 18-imi leti v sezoni 1992/93 igral za Real Madrid C, nato pa je zamenjal različne ekipe: Palamós, Leganés, Celta de Vigo, Lleida, Albacete, Extremadura, Betis in Getafe, kjer je postal tudi kapetan ekipe.

Jordi Codina

Jordi Codina

Adrian Gonzalez, sin trenerja Getaf Michela, je v Real Madrid prišel z 9-imi leti in nato postopoma napredoval čez praktično vse mladinske selekcije Reala. Leta 2006 je bil med drugim tudi del Castille skupaj z Negredom, Mato, Borjo Valero, Granerom … Potem, ko je podpisal pogodbo za prvo ekipo pri 19-ih letih, je bil nato posojen v Celto in Gimnastic, preden je podpisal za ekipo iz južnega dela Madrida.

Adrián González

Adrián González