X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Xabi Alonso

Xabi Alonso je danes spregovoril z mediji po včerajšnji zmagi 4-2 nad Getafam.

“Vsaka točka v tem času je ključnega pomena in že najmanjša naša napaka je lahko usodna. Moramo se osredotočiti na vsako posamezno tekmo in se izognili pomanjkanju perspektive zaradi razmišljanja o derbiju proti Barceloni. Vemo, da bo odločilna tekma, vendar bo še vedno dovolj točk v igri tudi po derbiju.”

“Razmišljamo samo o tem, kako premagati Atletico. Trenutno so v dobri formi, imajo odlične igralce in dobro nastopajo v treh prvenstvih, kjer sodelujejo. Na Bernabeu bodo zagotovo poskušali priti do dobrega rezultata, saj tukaj niso zmagali že več let. Derbiji so vedno nekaj posebnega.”

“Naš namen je vedno zmagati s čim večjim številom doseženih zadetkov ter da jih čim manj, kolikor se to da, dobimo. Vse to je še bolje, če pri tem podiraš rekorde. Zavedamo se pomembnosti gol razlike.”

“Menim, da sem se popolnoma prilagodil na ekipo. Ekipe se izboljšuje na tedenski osnovi in mislim, da obstaja veliko pozitivnih vidikov naše igre, vendar tudi mislim, da še lahko izboljšamo nekatere stvari. Imamo jasno definiran slog igre in vem kakšno vlogo moram sam igrati. Tukaj se počutim udobno in sem vesel, da lahko pomagam ekipi. Upam, da v naslednjih tekmah ne bom prejel rumenega kartona.”

“Z vsemi soigralci se dobro razumem. Poznamo drug drugega in se zavedamo naših osebnih karakteristik. Gago je včeraj odigral odlično tekmo. Bil je zelo skoncentriran v igri. Pri drugem zadetku je prav on najprej ukradel žogo in začel akcijo, pri tretjem zadetku pa se je izkazal s fenomenalno podajo. Ta odličen nastop bo na njega zelo dobro vplival, kar pa je super novica za njega in za ekipo.”