X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Xabi Alonso, Arbeloa & Higuain

Xabi Alonso je zadel prvi gol za Real Madrid na madridskem derbiju, nato pa je prispeval še natančno podajo Arbeloi, ki je bele popeljal v vodstvo. Nekaj minut je Higuin prispeval še tretji zadetek, ki se je izkazal za zmagovitega.

Xabi Alonso:
“To je bil zelo dinamičen derbi. Vedeli smo, kako se moramo odzvati, potem ko smo imeli v prvem polčasu veliko priložnosti za zadetek in smo zaostajali.”

“Vse kar lahko storimo je, da zmagujemo. V drugem polčasu smo pokazali, da si želimo zmagati in uspelo nam je.”

Alvaro Arbeloa:
“Še vedno sam sebe sprašujem, kako sem dosegel ta zadetek. Mislim, da si pri vsem tem Xabi Alonso zasluži vso pohvalo, saj je opravil fenomenalno podajo, sam pa sem imel veliko sreče, vendar je to bil pomemben zadetek. Vsi smo veseli, vendar sem sam še bolj zato, ker sam ne zadevam pogosto.”

“Atletico je bil trden v obrambi in po zadetku so še okrepili svoje položaje. Mi smo nadzorovali žogi, tako da razen zadetka in enajstmetrovke skoraj niso imeli priložnosti. Garali smo in zasluženo zmagali.”

“Kar počne Higuain je res presenetljivo. Za njega ni mej. Napreduje vsak dan in si zasluži vse, kar trenutno govori v njegovo korist. Upam, da bo obdržal to formo in da bo na koncu najboljši strelec lige.”

“Naslednji teden imamo težko gostovanje. Racingu zaenkrat ne gre najbolje in potrebujejo tri točke, vendar moramo mi tam zmagati, da bomo nato pripravljeni za Barcelono.”

Gonzalo Higuain:
“Ekipa je močna. V igri smo imeli ligo in si nismo mogli privoščiti poraza. Moramo ostati v formi, saj je do konca še devet tekem. Prav tako moramo ostati skromni ter še naprej trdo delati in le tako bomo dosegli naše cilje.”