X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-2 Atletico Madrid

Domači niz zmag se nadaljuje tudi po derbiju proti Atletico Madridu. Sam tekma je bila težka za Madridiste, vendar na koncu šteje le zmaga nad mestnimi tekmecem. Čeprav so Colchonerosi povedli z golom Reyesa, je nato Real v drugem polčasu pripravil popoln preobrat, potem ko so Xabi Alonso, Arbeloa in Higuain dosegli po en zadetek in tako Real Madridu zagotovili novo zmago, s katero je kraljevi klub ponovno zavzeli prvo mesto na lestvici.

Real Madrid je bil v začetnih minutah potrpežljiv in je narekoval tempo igre z dobrimi podajami in nadzorom na sredini igrišče. Toda ravno, ko se je zdelo, da imajo beli tekmo povesem v svojih nogah, je Tiago ukradel žogo Relovim branilcem in jo podal Agüero, ki je nato podaljšal do Reyesa, sicer nekdanjega člana belega baleta, na desno stran, ta pa je z natančnim strelom z roba kazenskega prostora zadel daljši kot Casillasovih vrat in poskrbel za veselje gostujočih navijačev.

Po prejetem zadetku je Real Madrid še bolj pritisnil na vrata De Gea. Higuain in Van der Vaart sta najprej zgrešila gostujoča vrata po podaji Marcela. Nekoliko kasneje je do strela od daleč med štirimi Atleticovimi branilci prišel tudi Cristiano Ronaldo, vendar je njegov močan strel le za las zletel mimo gola.

Čeprav je Atletico še vedno vodil, je bil Real Madrid tisti, ki je imel več priložnosti za zadetek in v zadnjih 15-ih minutah prvega polčasa smo bili priča pravemu obleganju vrat Colchonerosov. Marcelo je poskusil s pravim akrobatskih strelom, vendar je De Gea obranil njegov strel, še lepšo priložnost je imel Higuain, ki je že preigral gostujočega vratarja, ko je njegov strel v zadnjem trenutku blokiral Tiago, v zadnji minuti pred polčasom pa je imel odlično priložnost tudi Cristiano, potem ko se je sam znašel pred golom, vendar je njegov strel z glavo zletel mimo gola.

V drugem polčasu je Real Madrid nadaljeval še z večjim pritiskom na gostujočo obrambo in sledila je tudi nagrada, potem ko je zadel Xabi Alonso po skoraj identični akciji, kot proti Sportingu. Albiol je bil najvišji po podaji s kota, vendar bi njegov strel zgrešil gol, a se je na daljši vratnici ponovno odlično znašel Alonso, ki je poskrbel za izenačenje na Bernabeu.

Šest minut kasneje je Xabi Alonso poslal dolgo diagonalno žogo na desni bok, kjer se je odlično odkril Arbeloa, ki je najprej lepo sprejel na prsih žogo, nato pa še pred golom preigral Domingueza in zaključil akcijo v stilu najboljših napadalcev.

Zadetek Arbeloe po podaji Xabi Alonsa

Zadetek Arbeloe po podaji Xabi Alonsa

Vendar to še ni bilo vse. Strel Agüera je bil najprej preslab in ga je Casillas enostavno obvladal, na drugi strani pa je Higuain izkoristil napako gostujoče obrambe in dosegel že svoj 23. zadetek v prvenstvu.

Atletico se je nato približal na samo zadetek zaostanka, potem ko je v kazenskem prostoru nespametno igral, sicer na tekmi odličen, Xabi Alonso in Forlán je uspešno realiziral ponujeno priložnost iz enajstih metrov, vendar pa je tudi Real Madrid še naprej poskušal doseči kak zadetek, a na koncu je ostalo pri rezultatu 3-2. Še eno finale se je končalo po željah Reala in samo devet jih je še ostalo. Sicer pa Real s tem nadaljuje tudi niz zmag na Santiago Bernabeu, saj je v letošnji sezoni bila to njegova že 15. zaporedna zmaga v domačem prvenstvu in pred domačimi navijači še vedno ostaja neporažen.

Stadiona: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Undiano Mallenco
Real Madrid 3-2 Atletico Madrid

  

 

10 let brez zmage na derbiju ... nočna mora se nadaljuje

10 let brez zmage na derbiju ... nočna mora se nadaljuje