X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Postavljanje novih rekordov

Do konca letošnje La Lige je ostalo še devet tekem in Real Madrid je že podrl dva zgodovinska rekorda, še več pa jih lahko do konca sezone. Nikoli prej nobena ekipa še ni imela na tej stopnji tekmovanja na računu 74 točk, ali da bi katera ekipa dosegla tri ali več zadetkov na desetih zaporednih tekmah. Ostali mejniki, ki pa so še vedno na obzorju pa je tudi 107 doseženih zadetkov iz sezone 1989/90, končanje sezono brez poraza na domačem igrišču in zmagati na več kot 15-ih zaporednih tekmah.

74 točk v 29-ih tekmah
Nobeni ekipo do sedaj v La Ligi ni uspelo osvojiti 74 točk v 29-ih odigranih tekmah. Real Madrid je tako podrl rekord 72-ih točk, ki ga je postavila Barcelona v lanski sezoni po 29-ih odigranih krogih.

Tri ali več zadetkov na desetih zaporednih tekmah
Real Madrid je dosegel tri ali več zadetkov na vsaki od zadnjih desetih tekem španskega prvenstva. Edini podoben primer sega v daljno sezono 1951/52, ko so beli zadel tri ali več zadetkov na tekmo na sedmih zaporednih tekmah. S tremi doseženimi zadetki proti Atletico, so Madridiste podrle dosedanji rekord Rojiblancosov, ki so na devetih zaporednih tekmah dosegli tri ali več zadetkov, to pa je bilo že leta 1941.

Trije rekordi na obzorju
Devet tekme je še do konca sezone in Real Madrid je že postavil nov rekord v doseženih točkah v tej fazi tekmovanja, vendar je na obzorju tudi rekord 107-ih doseženih zadetkov iz sezone 1989/90. Ta mejnik lahko sedanja ekipa izenači, če bo v preostalih devetih tekmah dosegla vsaj 26 zadetkov, ali povprečno 2,88 gola na tekmo.

Še več, Real Madrid je zaenkrat zmagal na 11-ih zaporednih tekmah in mu manjka le še pet zmag, da podre dosedanji rekord 15-ih zaporednih zmag, ki ga je postavila ekipa Miguela Muñoza v sezoni 1960/61.

Zadnji, vendar ne tudi zato nič manj prestižen rekord, pa je zmagati na vseh domačih ligaških tekmah v sezoni. Beli so v tej sezoni do sedaj zmagali na prav vseh 15-ih ligaških tekmah na Santiago Bernabéu in le štiri ekipe (Barcelona, Valencia, Osasuna in Athletico) so na poti kraljevemu klubu, da se izenači z rekordom, ki ga je ekipi le trikrat v zgodovini kluba uspelo doseči.