X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Higuaín najučinkovitejši igralec v zgodovini Real Madrida

Higuain v borbi za trofejo najboljšega strelca prvenstva Pichichi zaostaja le za tri zadetke za Messijem. Njegov rojak je nov zadetek dosegel sinoči, vendar pa mora Real Madrid še odigrati tekmo 30. kroga, tako da bo Higuain imel priložnost se še približati Messiju. Higuain med drugim piše tudi zgodovino Real Madrida, saj je najučinkovitejši strelec (v povprečju doseže zadetek vsakih 69 minut) v zgodovini kluba.

Strelska forma Gonzala Higuaina se je nadaljevala po 10. marcu, potem ko je kljub lepim priložnostim ostal brez doseženega zadetka proti Sevilli in Lyonu. Od takrat se je Argentinec osredotočil na pomoč ekipi in je trenutno najučinkovitejši strelec v zgodovini Real Madrida v domačem prvenstvu, saj v povprečju doseže zadetek vsakih 69 minut, kar do sedaj še ni uspelo nobenemu igralcu Real Madrida.

Dosedanji rekord igralcev v belih dresih je bil v lasti Manuela Aldaya, ki je v sezoni 1941/42 dosegel zadetek vsakih 74 minut. Alday je pri tem v prvenstvu odigral 19 tekem oz. 1710 minut, medtem ko je Pipita v dosedanjem prvenstvu igral na 23-ih tekmah oz. je skupaj igral 1604 minut.

Pri tem lahko pogledamo tudi njegove najresnejše konkurente za trofejo Pichichi in vidimo, da je najučinkovitejši tudi v celotni španski ligi: Messi (zadetek vsakih 83 minut), Cristiano Ronaldo (97), Ibrahimović (123), Villa (126) in Forlán (147). Higuain pa je poleg tega boljši tudi od številnih igralcev, legend Real Madrida. Na lestvici desetih najučinkovitejših strelcev v zgodovini Real Madrida, sta le dva igralca, ki sta odigrala več tekem kot pa jih je do sedaj mladi Argentinec. Hugo Sanchez je sezono končal sezono s 35. nastopi, Di Stefano pa s 30. nastopi.

Odločilen
Higuain je zagotovo pomemben člen Real Madrida, saj so njegovi zadetki Realu prinesli kar 15 točk, med drugim pa je Higuain na sedmih tekmah dosegel prvi zadetek na tekmi. Do sedaj je v prvenstvu petkrat dosegel po dva zadetka na tekmi in sicer proti Valenciji, Zaragozi, Villarrealu, Tenerife in Getafam, enkrat pa je dosegel tudi “hat-trick” (proti Valladolidu). Pipita tako pričakuje, da bo Racing njegova naslednja žrtev njegove odlične strelske forme. Na prvi tekmi med Racingom in Real Madridom je bil dosežen samo en zadetek (1-0) in prav tega je dosegel Higuain.

Higuain je med drugim o svojem podaljšanju pogodbe z belimi dejal, da : “o podaljšanju se bo še najprej govorilo, vendar v moji glavi je le osvojitev lige.” Njegova sedanja pogodba poteče 30. junija 2013 in če bo Argentinec nadaljeval v takšnem tempu, potem bodo številke postale le mit za vse ostale.