X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Osem final do konca

Real Madrid in Barcelona bijeta še naprej napeti dvoboj za naslov španskega prvaka lige v enem od najtesnejših izdaj La Lige do sedaj. Osem tekem pred koncem, se bosta velikana pomerila v soboto na Bernabéu na težko pričakovanem El Clásicu.

Večna tekmeca imata že 21 točk prednosti pred Valencijo, ki trenutno zaseda tretje mesto. Sobotna tekma bo morda odločila, kdo bo imel boljše izhodišče pred zaključkom sezone, saj bo imela ekipa, ki bo slavila pomembno prednost treh točk. Pri vsem je potrebno gledati tudi razliko v zadetkih, glede na to, da se je prva tekma v Barceloni končala z zmago 1-0 domačih.

KOLEDAR REAL MADRIDA & BARCELONE
31. KROG (10. april) REAL MADRID  –  BARCELONA
32. KROG (14.-15. april) Almeria – Real Madrid Barcelona – Deportivo
33. KROG (17.-18. april) Real Madrid – Valencia Espanyol – Barcelona
34. KROG (24.-25. april) Zaragoza – Real Madrid Barcelona – Xerez
35. KROG (1.-2. maj) Real Madrid – Osasuna Villarreal – Barcelona
36. KROG (5.-6. maj) Mallorca – Real Madrid Barcelona – Tenerife
37. KROG (8.-9. maj) Real Madrid – Athletic Sevilla – Barcelona
38. KROG (15.-16. maj) Malaga –Real Madrid Barcelona – Valladolid

Real Madrid je v 30. krogih osvojil 77 točk, kar je izkupiček, ki ga ni uspelo do sedaj doseženi še nobeni ekipi v zgodovini španskega prvenstva. Prav tako so dosegli 83 zadetkov, osem več kot Barcelona, s čimer Real v povprečju doseže 2,76 golov na tekmo. Beli imajo tako še vedno realne možnosti, da vsaj izenačijo rekord 107-ih doseženih zadetkov v eni sezoni iz sezone 1989/90.

Z 12. zaporedno zmago proti Racingu, Real Madrid ločijo samo tri tekme do izenačitve rekorda 15-ih zaporednih zmag, kolikor jih je dosegla ekipa v sezoni 1960/61 po vodstvom Miguel Muñoza. Madridiste do sedaj niso izgubile niti ene domače prvenstvene tekme v sezoni in se bodo še naprej trudile, da tako tudi ostane, kar je ekipam Reala do sedaj uspelo le trikrat v zgodovini.