X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Guti

Guti je v sredo na Valdebebasu spregovoril z mediji. Vezist je rekel, da bo to verjetno najtesnejši El Clásico, kar jih je doživel in da ima Real Madrid pravo orožje, da porazi Barcelono.

“Real Madrid in Barcelona sta najboljši ekipi v Španiji. Oboji igramo na visokem nivoju in imamo veliko igralcev, ki lahko odločijo tekmo v vsakem trenutku. Dobro se poznamo in vemo, katere orožje moramo uporabite za zmago. Upam, da bomo dobro uporabili naše orožje.”

“Zmagovalna miselnost se povečala. Za nas bi bilo nekaj posebnega, saj bi z doseženim golom izenačili gol razliko. Raje ne bi igral, če ne bi prebolel, kaj se je zgodilo proti njim lani. Težko bo zmagati, vendar pa bomo imeli tudi mi svoje priložnosti in vemo, kako se soočiti z njimi. Prepričan sem, da bomo iz tekme odnesli nekaj pozitivnega že zaradi podpore naših navijačev.”

“Moramo spoštovati Barcelono, ker brani naslov tako v ligi, kot tudi v Ligo prvakov in imajo enako število točk kot mi. Vse moramo dati od sebe za zmago s podporo naših navijačev. Ne smemo se počutiti slabše od njih, ker nismo. Real Madrid je vedno favorit proti vsaki ekipi, še posebej doma.”

“Barcelona igra zelo dobro. Ohranijo posest žoge zelo dolgo in vedo kako ustaviti igro, če je to potrebno. V soboto bomo morali biti zelo osredotočeni in poskusili bomo doseči hiter zadetek. Morda so boljši od nas na sredini, vendar imamo mi drugo orožje, ki ga lahko uporabimo, da jih ustavimo.”

“Nesmiselno se je osredotočiti le na enega od njihovih igralcev, ker se bomo morali osredotočiti na vse od njih. To je tako, kot če bi se oni osredotočili le na Ronalda in bodo nato prijeli zadetek od Raula. Messiju ni potrebno doseči štirih zadetkov, da bom vedel, kako dober je. Trenutno je eden izmed dveh ali treh najboljših igralcev na svetu in je najbolj nevaren igralec Barcelone. Mislim, da bi Guardiola rekel isto za Ronaldo, če bi ga to vprašali.”

“Kar zadeva kakovost obeh moštev, bo to verjetno najtesnejši El Clásico, kar sem jih doživel. Ne spomnim se drugega, v katerem bi imeli oboji enako število točk in 1 zadetek razlike v zadetkih. Težek El Clásico bo, ker je veliko na kocki za obe ekipi. Zmaga bi nam zelo povečala samozavest pred zaključkom sezone.”