X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Pellegrini

Med petkovo tiskovno konferenco je Manuel Pellegrini zagotovil, da bo njegova ekipa obravnavala El Clásico kot katero koli drugo tekmo in da bodo zaigrali “na nož” že od prve minute naprej.

“Upam, da bo tekma potekala tekoče. Smo dve različni ekipi, ki igrata različni stil nogometa, vendar smo enako učinkoviti. Barcelona je prav tako v odlični formi, kar se odraža tudi v enakem številu osvojenih točk. Obe ekipi bosta morali igrati dobro, da bi zmagali.”

“Svoje igre ne bomo osredotočili na to, kaj bomo storili proti Messiju, ampak se bomo osredotočili na to, kaj lahko storimo proti Barceloni. To je ekipni šport in skozi ekipo morajo blesteti posamezniki, šele takrat se naredi razlika. Tehnika je tista, ki naredi razliko, ne taktika.”

“Vse kar je pomembno je, da Real Madrid dokaže, zakaj je vodilna ekipa v ligi. Smo samozavestni, da bomo zmagali. Remi smatram kot negativen rezultat za mojo ekipo. Nikoli nismo razmišljati o rezultatih, še posebej kadar igramo doma, kjer letos še ne poznamo poraza. Vedno smo oblegali nasprotnikov kazenski prostor že od samega začetka in tudi tokrat ne bo nič drugače.”

“Ne glede ali gre za Barcelono ali za Real Madrid, na potek tekme ne bodo vplivali igralci, ki ne morejo igrati. Obe ekipi sta zasnovani tako, da lahko nadomestita poškodovane igralce. Real Madrid ni nikoli odvisen od tega, kaj katera druga ekipa storiti. Barceloni bo še vedno isti Barcelona, ne glede na to kdo igra.”

“Najbolje bo, če ne bomo razpravljali glede tega, kdo je najboljši igralec ali koga s kom primerjati. Messi in Cristiano sta si zelo različna, sta zelo pomembna za svoji ekipi, sta mlada in pred njima je še dolga kariera. Vsi moji igralci so izjemno motivirani za to pomembno tekmo.”

“Barcelona je odlična ekipa, vendar se ne bojim ničesar. Ne razmišljamo o preteklih rezultatih, ampak o tem kar je Real Madrid trenutno. Igrali bomo svoj nogomet. Ekipi igrata različno, vendar je naš slog prav tako učinkovit kot njihov.”

“Liga se ne konča jutri. Še vedno bo nato v igri 21 točk in tekme proti težkim nasprotnikom. To je pomembna tekma, vendar kdor bo zmagal, bo naredil veliko napako, če bo mislil, da je že osvojili La Ligo in enako velja za tistega, ki bo izgubi, saj se bo igralo še sedem tekem. Spoštujem vsakega nasprotnika.”

“To je najbolj pomemben El Clásico v Španiji in dejstvo, da vsaka ekipa prihaja na tekmo na tak način, daje tekmi še dodatno pomembnost. Želimo zadovoljiti naše navijače, ki nas podpirajo v dobrem in slabem in to bi bila za njih najbolj pomembna zmaga v sezoni.”