X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Van der Vaart

Rafael van der Vaart je bil povabljen v oddajo na španski radio Onda cero, da bi razpravljal o El Clásico, za katerega meni, da bo najboljša nogometna tekma v tem trenutku.

“El Clásico bo odlična tekma. Izenačeni smo po točkah in obe ekipi potrebujeta zmago, čeprav bo nato še sedem tekem. Kdor koli bo zmagal, še vedno ne bo kronan prvak, vendar pa bo vsekakor bližje naslovu. Nismo naredili še izračunov, vendar Barcelona ima še nekatere težke tekme do konca sezone proti Villarrealu in Sevilli.”

“Real Madrid in Barcelona sta v odlični formi. Ves svet ve, kako dobra je Barça, kar so pokazali tudi proti Arsenalu. Vsi smo seznanjeni z njihovimi igralci, kot sta Messi in Xavi, vendar pa se jih ne bojimo. Smo zelo nadarjeni in zelo samozavestni.”

“Imamo veliko spoštovanje do Messija, ker enostavno ni s tega planeta, enako kot Cristiano Ronaldo. Kljub temu pa mislim, da je Ronaldo bolj vsestranski igralec. Je hiter z ali brez žoge in je odličen pri prostih strelih.”

“Mislim, da je najboljše orožje Barcelone njihova sredina s Xavijem, Iniesto in Busquetsom. Tam se ustvarja njihova igra in tam moramo posvetiti največ naše pozornosti.”

“Vsekakor je to drugačen teden, saj vsi govorijo o tej tekmi. Imeli smo taktične treninge in veliko smo se pogovarjali o nasprotniku v slačilnici. Na kocki so tri zlate točke, vendar vemo, da je tukaj še veliko več, še posebej za navijače.”

“Srečen sem tukaj in s svojim življenjem v Madridu. Igram veliko več, čeprav nisem imel dobrega začetka sezone. Na koncu sem ostal tukaj in se ne oziram več na preteklost, saj razmišljam samo o sedanjosti in prihodnosti. Sem del te ekipe in hočem tukaj igrati še veliko let. Dejstvo, da igram dobro mi omogoča, da igrajo na svojem najljubšem položaju. Lahko igram na levi strani, vendar sem najboljši na sredini takoj za napadalcema in o tem se pogosto pogovarjam s trenerjem.”