X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 0-2 Barcelona

Shrani.si

Kot so mnogi predvidevali že pred velikim derbijem, so na končni izid El Clásica vplivale majhne podrobnosti. Barcelona je tako iz svojih prvih dveh priložnosti dvakrat zatresla mrežo Real Madrida, strelca sta bila Messi in Pedro, medtem ko so beli na vse moči skušali premagati Victorja Valdesa, a je ta ohranil svojo mrežo na Bernabeu ohranil nedotaknjeno.

Že pred 160. El Clasicom je bilo jasno, da bi lahko razplet tekme na Santiagu Bernabeu utegnil odločilno vplivati na razplet španskega prvenstva, saj sta do tega srečanja tako Real kot Barcelona v Primeri Division zbrala 77 točk. Zaradi tega sta se obe moštvi zavedali pomembnost tekme, zato smo na začetku tekme videli zelo trdo in taktično igro. Prvi omembe vreden strel je tako sledil šele v 24. minuti, ko je z močnim strelom od daleč poskupal Alonso, vendar je njegov strel zletel mimo gostujočih vrat. V 33. minuti pa je Santiago Bernabeu obnemel, saj je Barcelona dosegla prvi zadetek na tekmi, potem ko je Messi izkoristil podajo Xavija in bil pri zaključnem strelu spretnejši od Albiola ter na koncu matiral še Casillasa. Real je po prejetem zadetku nemudoma vse sile preusmeril v napad in že pet minut kasneje je imel Xabi Alonso priložnost za izenačenje, vendar je njegov strel z glavo le za las zgrešil okvir vrat. Do konca polčasa je imel kraljevi klub še nekaj priložnosti, med drugim je iz ugodnega položaja preko vrat streljal tudi najboljši strelec Reala v domačem prvenstvu, Gonzalo Higuain, neuspešen pa je bil tudi Cristiano Ronaldo in tako Realu tokrat v nasprotju z že tolikokrat videnimi scenariji izida ni uspel ekspresno izenačiti.

V drugem delu je Real še bolj odločno krenil proti gostujočim vratom, vendar je sledil “hladen tuš”, saj so gostje v enajsti minuti nadaljevanja ponovno zadeli iz svoje prve priložnosti, potem ko je ponovno odlično podal Xavi v prazen prostor do Pedra, ki se je sam znašel pred Casillasom in ga z levico tudi premagal. Pellegrini je takoj reagiral in v igro namesto Marcela poslal Gutija, ki se je takoj izkazal s odlično podajo Van der Vaartu. Nizozemec se je znašel sam pred vrati gostov, vendar je streljal naravnost v vratarja Valdesa. Real je vse bolj stiskal obroč okoli kazenskega prostora Barce, a je prišel le do strelov od daleč. Na drugi strani pa so gostje poskušali predvsem iz protinapadov, kjer se je Messi kar dvakrat sam znašel pred Casillasom, vendar je takrat domači vratar dvakrat fenomenalno obranil strela Argentincu. Pellegrini je poskušal spremeniti tok dogajanja na igrišču, zato je v igro poslal Raula in Benzemaja (Francoz je nastopil prvič po 16. februarju, ko se je poškodoval). Raul je med drugim celo v nadaljevanju zatresel mrežo gostov, vendar je pred tem Benzema igral z roko, zato je bil njegov zadetek razveljavljen. Francoz pa je v sodnikovem podaljšku nato prišel še do strela z glavo, vendar je njegov strel le za las zgrešil vrata in tako je na koncu odločila boljša učinkovitost gostov.

La Liga še zdaleč ni izgubljeno, saj do konca sezone ostaja še sedem pomembnih tekem, kar pomeni da je v igri še vedno 21 točk. Barcelona ima tako le 3 točke prednosti pred Madridistam in njihov koledar tekem je vsaj na papirju nekoliko bolj zapleten, zato prvenstvo zagotovo ostaja še vedno odprto.

Stadiona: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Mejuto Gonzalez
Real Madrid 0-2 Barcelona

Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si