X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: Morris Almond novi igralec Real Madrida

Shrani.si

Real Madrid je dosegel dogovor z dosedanjim igralcem ekipe Maine Red Claws, Američanom Morrisom Almondom (2/2/85, Dalton, Georgia), ki je podpisal pogodbo do konca sezone 2011/12. Včeraj so tako direktor košarkarskega dela Real Madrida, Antonio Maceiras in Jorge Valdano na Santiago Berbaeru podpisali pogodbo z 25-letnim Almondom, ki je pred tem uspešno prestal tudi zdravniški pregled v bolnišnici Sanitas La Zarzuela.

Glede na to, da se bliža končnica lige ACB, se je Real Madrid včeraj okrepil s 198 cm visokim Morrisom Almondom. Igralec se je pridružil belim po kratkem igranju za Maine Red Claws (“NBA Development League”) in ima tudi že izkušnje z igranjem v najmočnejši ligi na svetu NBA, kjer je igral za Utah Jazz in Orlando Magic.

Almond je bil na izboru NBA leta 2007 izbran kot 25-i. Po razmeroma povprečnih prvih dveh sezonah na univerzi, je nato “eksplodiral” v svoji zadnji sezoni za univerzitetno ekipo Rice. V tisti sezoni je v D-ligi povprečno dosegel 26,8 točk na tekmo in še vedno drži rekord doseženih točk na eni tekmi – 53 točk. K temu je dodal tudi svoje telesne danosti (198 cm, 98 kg), kar je s pridom izkoriščal v obrambi in imel v povprečju na tekmo 4,4 skoke.

Kot novinec pri ekipi Rice je Almond v povprečju dosegel 15 točk na tekmo in 3,9 skokov na tekmo. Eno leto kasneje je svoj izkupiček na tekmo povečal na 26,4 točk in na 6,6 skokov na tekmo, kar je bilo dovolj, da je prejel nagrado Igralec leta. V celoti gledano, pa je Almond v D-ligi v povprečju dosegel 24,9 točk na tekmo in 4,4 skoke na tekmo.

Glede na prihod Almoda v Real Madrid in njegov podpis pogodbe tudi za prihodnjo sezono, to skoraj zagotovo pomeni odhod Kaukenasa, ki ima prav tako še enoletno pogodba, a tudi veliko ponudb iz Italije. Bo pa Almond po vsej verjetnosti prvič zaigral za bele že v nedeljo v dvorani Vistalegre, ko v ligi ACB prihaja v goste ekipa CB Valladolida.

Kariera:
Srednja šola McEachern
2003-2006: Univerza Rice
2007-2007): Utah Jazz (NBA)
2007-2009: Utah Flash (NBADL)
2009/09: Orlando Magic (NBA)
2009/10: Springfield Armor / Maine Red Claws (NBADL)

Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si