X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Almeria 1-2 Real Madrid

Real Madrid je ohranil upe po naslovu prvaka, potem ko je v četrtek v Almeriji spreobrnil rezultat in na koncu slavil z 1-2. Cristiano Ronaldo je najprej izenačil potem, ko je za domače prvi zadel Crusat, dvajset minut pred koncem pa je Van der Vaart zaključil preobrat in Realu zagotovil nove tri točke. Eno “finale” je tako za Realov in še šest jih je pred ekipo do cilja 98-ih točk.

S tvegano igro od samega začetka je domači trener Lillo pokazal, zakaj je Alemerija le dvakrat izgubila doma v tej sezoni. Obe ekipi sta imeli odlične priložnosti za prvi zadetek na tekmi v prvem polčasu, čeprav je imel Real ne samo terensko premoč, ampak je imel tudi več pravih priložnosti za prvi zadetek, vendar tega nikakor ni znal izkoristiti.

Tako je že v začetku tekme Van der Vaart zapravil odlično priložnost, saj mu je domači vratar Alves obranil strel in tako obdržal Almerijo v igri. To je bila samo ena v nizu resnejših priložnosti Real Madrida, vendar je bila Almerija tista, ki je prva na tekmi dosegla zadetek … in to iz svoje prve priložnosti na tekmi. Uche je z desne strani v kazenski prostor podal nizko žogo in na drugi strani se je povsem sam pred Casillasom znašel Crusat, ki ni imel težav pri prvem zadetku Almerije.

Ni trajalo dolgo, da je Real odgovoril, potem ko je za izenačenje poskrbel Cristiano Ronaldo. Portugalec je sprejel žogo na dobrih 20-ih metrih in nato enega za drugim preigral domače branilce ter na koncu matiral še sicer odlično razpoloženega vratarja Alvesa. V zadnjih petnajstih minutah prvega polčasa je bil blizu zadetka tudi Guti, vendar je njegov strel zadel le vratnico, Van der Vaart pa je nato zgrešil po odbiti žogi iz neposredne bližine. Beli balet je do konca polčasa imel še kar nekaj izredno lepih priložnosti za vodstvo, vendar se je v domačih vratih povsem razbranil Alves, ki je med drugim obranil tudi strel Higuainu.

Zadetek Cristiana Ronalda

Zadetek Cristiana Ronalda

V drugem polčasu je bil Marcelu prvi pri belih, ki je imel priložnost za zadetek, njemu pa sta sledili še dve priložnosti Higuaina, vendar je Argentinec prvič streljal preko gola, v drugem primeru pa je domači branilec žogo po njegovem strelu izbil iz golove črte. Nov zadetek Reala je visel v zraku in samo domači vratar Alves je ohranjal domače v neodločenem rezultatu, tudi potem ko se je Marcelo sam znašel pred njim. Kljub temu pa brazilski vratar v dresu Almerije ni mogel več preprečiti vodstva Reala po strelu Van der Vaart z levo nogo z roba kazenskega prostora, s čimer so beli ohranili upanje po naslovu prvaka.

Stadiona: Mediterraneo (Almeria)
Sodnik: Perez Lasa
Almeria 1-2 Real Madrid