X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Casillas

Iker Casillas je v intervjuju za španski častnik As povedal, da ekipa še vedno lahko osvoji naslov prvakov.

Kaj je pomenila zmaga proti Almeriji?
Pomenila je to, da je bil to prvi korak v smeri našega zadanega cilja, kateri je iti tekmo za tekmo ter osvojiti čim večje število točk.

Ste mislili, da bo tekma past za vašo ekipo?
Ne. Bila je težka tekma, saj smo pred tem že doživeli porazu. Psihično smo bili polomljeni, čutiti je bilo veliko pesimizma v ekipi, zato ni bilo lahko. Pomembno je, da smo zmagali, čeprav bi bila lahko veliko večja razlika. Trpeli smo, vendar smo na koncu osvojili 3 točke.

In to, da je Alves branil skoraj vse.
Bil je zelo dober. Imel je 4 ali 5 zares odličnih obramb.

Bi se strinjali s tem, da bi ga Real kupil, da bil vaša menjava?
On ne rabi biti od nikogar menjava. Vsak igralec, ki pride v Madrid, nima “etikete na sebi”, da bo menjava, prej obratno, prišel je da bi pomagal ekipi. Vendar to je stvar kluba, ne mene.

Pravili so, da bo poraz proti Barceloni ponovno zelo vplival na ekipo, tako kot je lani, ko je bilo 2 – 6.
Letos je drugače. Lani so ostale samo 4 tekme in Barcelona je imela 7 točk prednosti. Bil bi čudež, če bi nam uspelo. Zmagali smo 11 zaporednih tekem in potem smo izgubili, morala je zelo padla in zgodilo se je to, kar se je zgodilo. Letos se to ni zgodilo, saj še vedno lahko osvojimo prvenstvo. Potrebno je razmišljati na 18 točk, ki so še dosegljive in ne na 3 točke, kolikor zaostajamo za Barcelono.

In na katerih tekmah mislite, da bo Barcelona pustila 4 točke, kolikor vam je potrebno za ligo?
Ne vem. Po koledarju sodeč imajo 3 tekme doma z ekipami, ki se borijo za obstanek, imajo pa tudi 2 težka gostovanja v Sevilli in Villarealu, pa tudi Espanyol jih še čaka. Vsi njihovi nasprotniki se borijo za nekaj, kakor tudi naši tudi. Valencija se bori za tretje mesto, Zaragoza se bori za obstanek … Barcelona ima težji koledar kot mi, saj se vsi njihovi nasprotniki borijo za nekaj, zato so presenečenja vedno možna.

Mislite, da bodo padli proti Espanyolu in Sevilli?
To gledam povsem iz drugega vidika. Nismo odvisni od nikogar. Slabo bi bilo, če bi mislili, kako bo Barca izgubila točke proti Espanyolu, saj če bi potem zmagala, bi nam ponovno morala padla. To kar se mora zgoditi se bo zgodilo. Odvisni smo od sebe in naša stvar je, da zmagamo vse preostale tekme. Če Barcelona na koncu osvoji 101 točko in mi 98, jim bom čestital in konec.

Kaj se dogaja z obrambo na zadnjih 2 tekmah?
Igrali smo proti težkemu nasprotniku, še posebej tekma proti Almeriji, na katero smo prišli po tekmi z Barco in se je bilo težko pobrati po porazu.

Albiol zgleda zgubljen zadnje čase …
“Chori”   ni izgubljen. Za njim je odlična sezona, na vseh tekmah je igral dobro …

Je velika razlika med Madridom in Barcelono?
Razlika je minimalna, tu so številke, da to dokažejo. Ko včasih preberem v časopisih, kako je liga že končana se mi zdi nesmiselno, saj je še kar nekaj krogov do konca. Borili se bomo do konca.

Zakaj v zadnjem času prihajate na igrišče z jeznim obrazom?
Ker sem rojen zmagovalec, saj si vedno želim zmagati in ne maram porazov. To je moj osebni “problem”, saj sem zelo tekmovalen in v Madridu je vedno potrebno dati več kot lahko. Jaz sem prvi, ki želi biti najboljši, saj si ne smeš dovoliti, da bi zaspal na lovorikah. Ne želim, da se v Madridu dogajajo slabe stvari.

Želite kaj povedati tistim, ki pravijo da ne igrate vedno dobro?
Ko igraš toliko časa, toliko let v profesionalnem nogometu je povsem normalno, da od tebe zahtevajo, še posebej če te razglasijo za najboljšega vratarja na svetu, da moraš vedno pokazati nekaj več. Razumem to in se zavedam, da moram biti vedno na najvišjem nivoju. Vem katere so moje sposobnosti in nihče mi jih ne more vzeti kar čez noč, če mogoče nisem imel dveh tekem najboljših …

In kako ste sedaj?
Zelo dobro, res. Odlično. Res je, da bi lahko zahteval več. Kot je pravil Luis Aragones, imam mirno vest in zelo dobro spim ponoči.

Si Valdés zasluži biti v reprezentanci?
Toliko igralcev si zasluži biti v reprezentanci, vendar jaz nisem pravi za to vprašanje. Bilo bi korektno od mene, da odgovorim na to. Španija ima veliko odličnih vratarjev, če želiš staviti na mladega vratarja je tu De Gea, če na veterana imamo tu Cesarja ali Palopa, če želiš na redne so tu Diego, Pepe ali jaz. Obstaja veliko možnosti in lepo je, ko ima reprezentanca toliko dobrih in kvalitetnih vratarjev.

So pravične kritike proti Pellegriniju?
Ne, sploh ne. Zelo mi je žal, vendar moram braniti trenerja pred vsemi kritikami, ki jih je deležen. Trener opravlja svoje delo dobro in ni lahko voditi povsem novo ekipo, saj je za to potreben čas. Vendar tako to je v tem klubu, vedno kritizirajo vse.

Kaj ima Pellegrini, da ga vsi tako branite? Od časov del Bosqueja to vidimo prvič …
Je normalna oseba, razumevajoča, prijazna in ima odlične ideje. Prav tako se tudi zmoti, tako kot vsi mi. Navdušeni smo nad njim, saj je pravičen. Moj odnos z njim je fenomenalen in nimam nobenih pripomb nad njim.

Proti Almeriji je Cristiano pokazal gesto navijačem, potem ko je dosegel gol in Valdano je rekel, da ga bo prosil, da se v bodoče kontrolira. Kaj vi mislite?
Zelo težko je to razložiti. Na igrišču se marsikaj dogaja in težko bi bilo brez gest. Cristiano že kar nekaj časa ignorira razne geste z različnih stadionov, vendar so tudi trenutki, ko se preprosto ne moreš več kontrolirati. Tudi gesta ni bila ne vem kako grda, saj ni rekel ničesar.

Zakaj se z Ramosom vedno izpostavljata?
V ekipi imamo hiearhijo: Raul, Guti in jaz smo že dolgo časa v klubu in sedaj je tudi Ramos postal še en kapetan več. Raul je igral manj, sedaj je še poškodovan, Gutija prav tako ni bilo, tako da sva ostala jaz in Sergio …

Jutri pa Valencia…
Potrebno bo biti previden, saj imajo hitre, natančne igralce, ki igrajo lep nogomet.

Tam igra tudi Silva, Florentinova tarča. Bi ga vi pripeljali v Madrid?
Vsake španske okrepitve bi bil zelo vesel. Poznam ga iz španske reprezentance in se zelo dobro razumeva …

En Salvame je dejal, da je Cristiano organiziral zabavo 24 ur pred El Clasicom? Portugalec in klub so že zavrnili obtožbe. Vas moti, če to pravijo?
Na to ne bom odgovoril, vendar bom rekel, da smo vsi igralci Madrida “hrana” za novinarje. Ne samo to, da kritizirajo naše igre, vendar se vmešavajo v prav vse. Morali bodo začeti spoštovati tudi privatno življenje nogometašev. Vsaka oseba dela s svojim življenjem kar hoče, jaz se ne vmešavam v nobeno drugo. Naj mi sodijo po slabih igrah, vendar ne o mojem privatnem življenju, še posebno če pa so to laži.

Želite kaj sporočiti Madridismu?
Ne obljubim 98 točk, vendar obljubim, da bomo šli korak za korakom ter se borili na vsaki tekmi, da bi zmagali …

In za konec bodite iskreni. Ste optimistični glede lige?
Po resnici povedano, vidim možnosti za naslov. Igrali smo dobro, trdo garali, sedaj pa je potrebno le še malo sreče, da izpolnimo cilj …