X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-0 Valencia

Santiago Bernabeu je včeraj preživel še en spektakel in lepo predstavo svoje ekipe. Potem, ko je zgledalo, da je La Liga že izgubljena, so nas v igro vrnili naši “bratranci” Espanyol, ki je Barceloni odvzel 2 točki. Seveda je manjkala še zmaga Reala, da se Barceloni približa na le 1 točko.

Tekma se je začela z veliko intenzivnostjo in Real je že do 8. minute 2x streljal v okvir vrat. Guti, Gago, Van der Vaart in Xabi so dobro držali sredino in vršili pritisk na Valencio. Gol je visel v zraku, končno pa je zadel stari znanec nasprotnikov vratarjev Gonzalo “Pipa” Higuain v 24. minuti. Guti je ukradel žogo, nato pa hitro podal do Higuaina, ki je stekel do kazenskega prostora in hladokrvno zadel.

Zadetek Gonazala Higuaina

Zadetek Gonazala Higuaina

Real je še naprej dominiral in si ustvaril kopico priložnosti. Gonzalo Higuain se je spet sam znašel pred Cesarjem in poskusil z lobom, a bil za odtenek predolg, nekaj minut kasneje pa je ustvaril imenitno priložnost Van der Vaartu, ki je zgrešil nemogoče.

V drugem polčasu je tempo nekoliko popustil, ozračje pa je segrel David Silva s strelom iz približno 25 metrov, žoga pa je zadela stičišče vratnice in prečke. Nato je žogo v svoje roke (noge) vzel Marcelo, ki se je eksplozivnim preigravanjem na levem krilu otresel gostujočega branilca in nato podal v kazenski prostor, kjer je njegovo podajo izkoristil Ronald, ki je tako povišal prednost belega baleta 2 zadetka.

Zadetek Cristiana Ronalda

Zadetek Cristiana Ronalda

Real je tako zasluženo premagal Valencio in prikazal še kako dober nogomet. Vsi so opravili svoje delo, izstopali pa so Guti, Xabi, Marcelo in seveda Ronaldo. Svoje bi lahko dodal še Higuain, če bi izkoristil ponujene priložnosti, vendar na koncu šteje le zmaga in nove tri točke.

Stadiona: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Teixeira Vitienes
Real Madrid 2-0 Valencia