X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Marcelo – najboljši asistent ekipe

Marcelo vodi na ekipni lestvici asistentov, potem ko je v nedeljo proti Valenciji vknjižil že svojo osmo asistenco v tej sezoni.

Po 33. odigranih krogih v španskem prvenstvu je Marcelo tisti igralec, ki je po Iker Casillasu, letos začel največ tekem belega baleta v španskem prvenstvu (30) in odigral več minut na igrišču, kot katerokoli drug igralec (2.754 minut) Real Madrida, seveda če izvzamemo Casillasa. Pri tem je igral na levem boku ali na levem krilu, odvisno od potreb ekipe, vedno pa je veliko prispeval tudi v napadu. Njegovi prispevki v napadu se tako kažejo tudi v tem, da je prvi asistent ekipe v La Ligi s dosedanjimi osmimi asistencami, zadnjo je vknjižil v nedeljo, potem ko je podal Ronaldu za drugi zadetek Reala. Če pogledamo, kdo je največkrat izkoristil njegove podaje vidimo, da je kar petkrat v La Ligi Marcelovo asistenco izkoristil Higuian, po enkrat pa so Brazilčevo asistenco izkoristili še Raul, Van der Vaart in Ronaldo. Če pa gledamo celotno špansko ligo, pa je od mladega Brazilca boljši samo Messi, ki ima devet asistenc. Marcelo tako v svojo statistiko vknjiži eno asistenco na vsakih 344 minut, poleg tega pa je dosegel tudi dva zadetka in če vemo, da je Brazilec star samo 21 let, potem lahko pričakujemo, da je pred njim še lepa prihodnost. Drugi najboljši asistent Real Madrid je Kaka, ki ima šest asistenc, sledi pa mu Granero s petimi.

“Rad asistiram svojim soigralcem, saj je pomembno, da dosegamo zadetke. Napredujem kot igralec in vsakič, ko asistiram se počutim boljše. Veliko želim prispevati Real Madridu.” je dejal igralec nedavno.