X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Zaragoza – Real Madrid: napoved

Sezona se počasi zaključuje in do konca sezone je samo še pet tekem, na katerih bo Real Madrid še vedno lovil zgodovinskih 98 točk in pravi korak v tej smeri je lahko narejen že danes proti Zaragozi na La Romaredi.

Beli so prepričani, da lahko osvojijo zadnjih 15 možnih točk, s čimer bi končali sezono z osvojenimi neverjetnimi 98-imi točkami in ob srečnem zaključku tudi ligaški naslov. V tem tednu je Alvaro Arbeloa na eni od novinarskih konferenc dejal, da “z nošenjem tega dresa si dolžan, da se nikoli ne vdaš”, kar nazorno ponazarja miselnost ekipe pred današnjo tekmo proti Zaragozi.

TRENUTNI POLOŽAJ OBEH EKIP
DOMA V GOSTEH
Št. točk T Z R P T Z R P
R.Madrid 83 17 16 0 1 16 11 2 3
Zaragoza 34 16 6 5 5 17 2 5 10

Na seznamu vpoklicanih igralcev, ki ga je včeraj objavil Manuel Pellegrini so ponovno Raul, Kaka in Metzelder. To je še posebej dobra novica za Brazilca, ki je bil odsoten z igrišč več kot mesec dni zaradi poškodbe dimelj. Kapa dol tudi Raulu, saj se kapetan vrača po le desetih dneh, potem ko je zaradi poškodbe meniskusa bilo rečeno, da bo manjkal med dvema in tremi tedni. Albiol je ostal v španskem glavnem mestu zaradi kazni, medtem ko Drenthe še vedno ni okreval po poškodbi.

Zaragoza trenutno zaseda 16. mesto na lestvici in ima samo dve točki prednosti pred mesti, ki jim grozi izpad. Položaj Los Manos bi lahko bil še veliko bolj negotov, če se v zimskem prestopnem roku ne bi okrepili z nekaterimi igralci, ki so nekoliko dvignili nivo igre Zarazoze. Kljub različnim razmeram v vsaki ekipi, pa danes obe ekipi potrebujeta zmago.

LISTA VPOKLICANIH – ZARAGOZA
Vratarja: Roberto, Carrizo
Branilci: Paredes, Contini, Pulido, Obradovic
Vezisti: Jorge Lopez, Ander, Edmilson, Gabi, Jarosik, Abel Aguilar, Eliseu, Babic, Ponzio
Napadalci: Colunga, Arizmendi, Suazo

Real Madrid in Zaragoza sta se do danes pomerila 111-krat, kjer so uspešnejši beli, saj so slavili na 70-ih tekmah, 22-krat je bil izid neodločen in 19-krat je slavila Zaragoza. Tudi na stadionu La Romareda imajo Madridiste boljši izkupiček, saj so zmagale 23-krat, 16-krat remizirale in 16-krat izgubile.

MEDSEBOJNA STATISTIKA
T Z R P DZ PZ
REAL MADRID 111 70 22 19 235 129
ZARAGOZA 111 19 22 70 129 235

T – št. tekem; Z – zmage; R – remiji; P – porazi; DZ – doseženi zadetki; PZ – prejeti zadetki