X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Ronaldo – Higuaín: vsak dosegel več kot 20 zadetkov

Pred njima je podobno uspelo doseči le še napadalnemu paru Di Stéfano-Puškaš (dvakrat) in Šuker-Raúl.

Realov napadalni dvojec Ronaldo – Higuaín nadaljuje z odličnimi predstavami, potem ko sta že oba presegla mejo 20-ih doseženih zadetkov v La Ligi v tej sezoni. Higuaín jih je dosegel 25 zadetkov, Christian pa 20 in sta tako skupaj dosegla že 45 zadetkov, kar je malo več kot polovica vseh Realovih zadetkov v domačem prvenstvu (52%). Če gledamo statistiko vidimo, da je v dosedanji zgodovini kluba napadalnim parom uspelo le trikrat, da sta oba napadalca v eni sezoni dosegla več kot 20 zadetkov in sicer se je to zgodilo v sezoni 1958/59 (Di Stefano 23 zadetkov in Puškaš 21 zadetkov), 1960/61 (Puškaš 28 zadetkov in Di Stefano 21 zadetkov) in v sezoni 1996/97 (Šuker 24 zadetkov in Raúl 21 zadetkov).

Dosežek napadalnega para Ronaldo – Higuaín je še večji, če dodamo, da je v dosedanji sezoni Higuain izpustil šest tekme (štiri zaradi poškodbe in dveh zaradi tehnične odločitve trenerja), kar pomeni, da je Argentinec dosegel 25 zadetkov na 27-ih tekmah. Ronaldo pa je na drugi strani izpustil devet tekem (šest zaradi poškodbe in tri zaradi kazni), kar pomeni, da je prvi zvezdnik Reala dosegel 20 zadetkov na 24-ih tekmah.

Da najdemo tako učinkovit napadalni par Reala, moramo za več kot desetletje v zgodovino kluba, natančneje v sezono 1996/97, ko sta Šuker in Raul skupaj v eni sezoni dosegla 45 zadetkov. Vendar pa je pri tem potrebno vedeti, da je takratni napadalni par Reala toliko zadetkov dosegel na 42-ih tekmah, kolikor je bilo tekem v tisti sezoni, tako da lahko rečemo, da sta Higuain in Ronaldo zaenkrat uspešnejša. Če pa pogledamo celotno zgodovino Real Madrida pa vidimo, da sta samo dva napadalna para skupaj dosegla več kot 45 zadetkov v eni sezoni: Di Stefano in Puškaš – 49 zadetkov v sezoni 1960/61 in Hugo Sanchez (38 zadetkov) – Martin Vazquez (14 zadetkov), ki sta tako v rekordni sezoni 1989/90, ko je Real  v sezoni skupaj dosegel 107 zadetkov, samo ona dva prispevala 52 zadetkov.