X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ronaldo

Cristiano Ronaldo je za španski radio Cadena COPE v torek razpravljala o vseh področjih svojega življenja.

“Madeira je prijeten otok, kjer se veliko dogaja. Vsakdo me pozna tam, kar mislim, da je cena, ki jo moraš plačati, če si slaven. Poklicno igranje nogometa je tisto, kar sem si izbrala za svojo kariero.”

“Ko sem bil star 16 let sem se moral odločiti, ali bom postal poklicni nogometaš, ali pa bom nadaljeval s šolanjem. Ko sem se pridružil Sportingu, sem zjutraj treniral, ponoči pa sem se učil. Že takrat sem bil velikokrat vpoklican v prvo ekipo in nekega dne sem rekel svoji mami, da se moral odločiti med študijem in nogometom in hvala bogu sem izbral nogomet.”

“Moje sanje so bile priti v prvo ekipo Sportinga. Ko sem prišel tja, sem se počutil, da lahko grem še višje. Mnogi klubi so se zanimali za mene, kar me je še bolj motiviralo.”

“Selitev iz Madeire v Lizbono je bil eden od mojih najtežjih trenutkov v življenju, saj sem zapustil svojo družino, ko sem bil star vsega 11 let, zato sem jokala vsak dan. Selitev v Manchester potem ni bila več tako težka, čeprav sem bil pri 18-ih že veliko močnejši. V Manchesterju nisem govoril jezika, vendar mi je Diego Forlán zelo pomagal.”

“Vsak cikel se enkrat zaključi. Če imaš po šestih ali sedmih letih, potem ko si osvojil praktično vse, tako individualno kot z ekipo in če imaš želja po osvojitvi ostalih stvari, zakaj se potem ne bi odločil za spremembo? Spremembe so včasih dobre. Moja cikel tam je prišel do konca in ker sem hotel druge stvari: novo državo, novo miselnost, drugačen slog nogometa, sem se odločil priti v Real Madrid in dobro sem se odločil, zelo sem vesel, da sem to storil.”

“Vedno sem čutil povezavo s tem klubom zaradi njegove zgodovine. Dan, ko sem bil uradno predstavljen je bil zgodovinski dan. Malo sem bil živčen, saj je bil stadion povsem poln in zato je bilo to nekaj posebnega, uresničitev sanj. Tega dne ne bom nikoli pozabil. Morda se zato več zahteva od mene zaradi okoliščin, vendar imam rad izzive in tako sam vidim vse to.”

“Raul je obraz Real Madrida vsa ta leta ko že igra tukaj, kjer je osvojil vse. Ga občudujem in spoštujem ter upam, da nadaljuje še veliko let.”