X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Košarka: La Caja Mágica novi dom Real Madrida

Košarkarji Real Madrida po šestih sezonah zapuščajo dvorano Vistalegre, saj bodo od naslednje sezone naprej igrali v dvorani La Caja Mágica (Caja Mágica).

Sporazum med Real Madridom in glavnim mesto zaenkrat še ni bil parafiran, vendar pa naj bi bilo vse dogovorjeno, saj Real nima namena podaljšati z mestom pogodbe za igranje v dvorani Vistalegre. Beli naj bi tako igrai v naslednji sezoni v dvorani Caja Mágica, čeprav naj bi s tem izgubili nekaj zmogljivosti, glede števila gledalcev (v dvorani Vistalegre si je lahko tekmo ogledalo 13.900 gledalcev, v novem domovanju pa je prostora za 12.500 gledalcev), vendar naj bi bilo samo igrišče veliko bližje tribuna, kar pomeni še večji pritisk s strani navijačev, poleg tega pa gre za spektakularno dvorano, ki je mesto stala kar 175.000.000 €, dvorana pa je bila ena od “draguljev” v nedavni kandidaturi Madrida za organizacijo olimpijskih iger.

Caja Mágica bo tako postala novi dom košarke Real Madrida, kjer so velik možnosti organizacije prireditev v pripadajočih prostorih dvorane, prav tako ima dvorana dovolj komercialnih in VIP lož.

Eden od razlogov za selitev v novo dvorano je tudi manjša poseljenost v okrožju San Fermín, kjer je dvorana Caja Mágica, poleg tega pa bo mesto še izboljšalo povezave javnega prevoza v dnevih, ko bo na sporedu tekma, prav tako pa je v bližine dvorane kar 2000 parkirnih mest.