X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sergio Ramos pred 200. ligaško tekmo

Šest let je minilo odkar je Sergio Ramos 1. februarja leta 2004 debitiral v Primeri Division. V nedeljo bo branilec Real Madrida odigral že svojo 200. tekmo v La Liga, od tega jih je do sedaj odigral 160 za Real Madrid.

Ramos je svoj debi v Primeri Divison doživel v ekipi Seville pod vodstvom Joaquína Caparrósa, ko je bilo Špancu vsega 17 let. V Sevilli je nato igral dve sezoni (2003/04 in 2004/05), nato pa je leta 2005 prestopil v Real Madrid. Pred prihodom v špansko prestolnico je Ramos pri 19-ih letih odigral 39 tekem v La Ligi in dosegel 2 zadetka, vendar je že takrat nakazal, da se bo razvil v odličnega branilca.

Ramos je, čeprav je branilec, dosegel že 21 zadetkov v Real Madridu v petih sezonah. “Ponosen sem, da bom odigral že 200. ligaško tekmo. Najboljše darilo ob tem bi bila zmaga proti Osasuni. To bo pomembna tekma, na kateri ne smemo narediti napake,” je dejal španski reprezentant. V nedeljo bo pri starosti 24-ih letih in 30-ih dneh postal peti najmlajši igralec, ki je kdajkoli odigral 200 ligaških tekem. Z 22-imi leti in 204-imi dnevi tako še naprej ostaja najmlajši igralec, ki je dosegel ta mejnik, Raul.

Pri vsega 24-ih letih je Ramos tudi eden od kapetanov Real Madrida, prav tako pa je postal tudi že standarden branilec kraljevega kluba.