X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 3-2 Osasuna

Cilj osvojitev 98-ih točk je iz vsake tekme v tekmo bližje. Real Madrid je v nedeljo premagal Osasuno, za kar pa se je potrebno zahvaliti predvsem spretnostim Cristiana Ronalda, ki je dosegel dva zadetka.

Tekma se ne bi morala slabše začeti za bele kot se je, saj je Aranda že v sedmi minuti dosegel vodilni zadetek za goste, potem ko je veliko napako pri povratni podaji Casillasu naredil Albiol. In ekipa Reala je morala prikazati še en preobrat. Cristiano Ronaldo je bil blizu prvemu koraku na poti preobrata v 14. minuti, potem ko je z glavo le za las zgrešil vrata, ki jih je branil Ricardo. Samo minuto kasneje je sledila individualna akcija Kakaja, katero je nato zaključil Xabi Alonso, vendar pa mu je gostujoči vratar obranil strel (15′). Brazilec je imel v 22. minuti odlično priložnost, da se tudi na drugi tekmi po okrevanju vpiše med strelce, vendar je Ricardo refleksno obranil njegov strel z glavo. Zdelo se je, da je zadetek Reala visi v zraku in Ronaldo je to tudi potrdil. Portugalec je lepo sprejel žogo na sredini igrišča in se praktično sprehodil do kazenskega prostora gostov ter nato dosegel še lep zadetek in izid je bil izenačen na 1-1 (24′).

Prvi zadetek Ronalda

Prvi zadetek Ronalda

Kaka in Cristiano sta kombinirala v napadu deset minut kasneje, akcijo pa je zaključil s strelom Granero, vendar so mu Osasunini igralci blokirali strel in žoga je za malo zgrešila gol. Kljub temu pa je potrebno povedati, da obramba Madridist tokrat ni delovala tako trdno kot na prejšnjih tekmah in gostujoči igralci so to s pridom izkoristili v zaključku prvega polčasa, ko Realova obramba ni razčistila v svojem kazenskem prostoru in Vadocz je s fenomenalnim strelom goste znova popeljal v vodstvo (42′).

Vendar pa se Real Madrid ni vdal in le eno minuto kasneje je Marcelo po podaji Granera z glavo dosegel zadetek in tako poskrbel, da sta ekipi odšli na odmor rezultatsko poravnani.

Zadetek Marcela

Zadetek Marcela

Vseh trideset sekund po prvem pisku v drugem polčasu, je bila obramba Osasuna že na prvi preizkušnji v drugem polčasu, ko je streljal Higuain. V prvih petih minutah drugega dela igre je imel Real Madrid tri lepe priložnosti za zadetek, dve Ronalda, kateremu je obakrat strel obranil Ricardo, eno priložnost pa je imel Granero, ki pa je za malo streljal mimo gostujočega gola. Gostje pa so poskušali preko protinapadov, kjer sta Camuñas in Aranda obrambo belih postavila na pravi test.

Kljub temu pa je imel Real Madrid veliko več priložnosti, vendar pa te niso bile izkoriščene. Za bele je štela samo zmaga in Marcelo ter Guti sta bila blizu zadetka 15 minutah pred koncem tekme. Ko je bilo vse manj časa, se je Pellegrini odločil, da v 85. minuti v igro pošlje še mladega Juanfrana, ki je s tem debitiral v prvi ekipi kraljevega kluba. In ko je že vse kazalo, da si bosta ekipi razdelili po točko, je na sceno še enkrat stopil Cristiano Ronaldo, ki je v 89. minuti zadel za zmago Reala z glavo po podaji Higuaina, kar je bil že Ronaldov 22. zadetek v La Ligi.

Drugi zadetek Ronalda

Drugi zadetek Ronalda

Stadiona: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Mateu Lahoz
Real Madrid 3-2 Osasuna